Jill
Jill Culinair 10 sep 2019

Schapenherders taart? Doe ons maar de Ierse shepherd’s pie!

Op het menu vandaag staat shepherd’s pie. Je kunt dit gerecht naar ons inziens onmogelijk aantrekkelijk serveren, maar je zult het niet kunnen laten een grote schep op je bord te doen. Met de wortels en een zachte puree is het trouwens ideaal voor kleine (en kieskeurige) mondjes.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 900 gram aardappelen (geschild en in vieren gedeeld)
  • 6 eetlepels melk
  • 110 gram boter (in blokjes)
  • 1/2 eetlepel reuzel
  • 115 gram ajuin (fijngesneden)
  • 115 gram wortel (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 450 gram lamsgehakt
  • 600 ml rundsbouillon
  • 115 gram champignons (fijngehakt)
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel boter
  • Zout en peper
shepherd's pie

Zo maak je een klassieke shepherd’s pie

  1. Verwarm de oven op 190 graden.
  2. Kook de aardappelen tot ze zacht zijn en laat ze uitlekken. Doe de melk en boter in de pot waarin je de aardappelen gekookt hebt. Zet het vuur weer aan en warm zachtjes op tot de boter gesmolten is. Voeg nu de aardappelen weer toe en plet ze. Breng eventueel op smaak met wat kruiden en zet nadien de pot even opzij.
  3. Smelt de reuzel in een grote, diepe pan. Voeg de ajuin en wortels toe en bak zo’n 5 minuten. Voeg nu de knoflook toe.
  4. Het lamsgehakt mag nu ook bij het mengsel gevoegd worden, samen met 1/3 van de runderbouillon. Blijf goed roeren tot het gehakt mooi bruin is. Voeg dan de overblijvende runderbouillon toe, de peterselie en champignons en kruid met zout en peper. Bedek de pan met een deksel en laat het 15 minuten op medium vuur staan.
  5. Meng de bloem en de boter, en voeg dit toe aan het gehakt. Roer goed totdat alle bloem verdwenen is en de saus goed aangedikt is. Dit zal ongeveer 5 minuten duren.
  6. Schep het mengsel nu in een ovenschotel en bedek met de puree die je eerder gemaakt hebt. Strooi er wat kaas overheen en zet de schotel zo’n 30 à 35 minuten in de oven tot er een lekker korstje op je Shepherd’s Pie ligt.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Schapenherders taart? Doe ons maar de Ierse shepherd’s pie!
Sluiten