Sinterklaascake met pepernoten en chocolade voor zoete kinderen (en ouders)

Culinair

Hij komt, hij komt! Tijd voor Sinterklaascake met pepernoten en chocolade.

Ons zusje Culy wist dit recept te ontrafelen aan de pieten van de Sint en deelde het met ons. Smullen maar!

Ingrediënten voor de Sinterklaascake

  • 250 gram pepernoten (van de supermarkt of zelfgemaakt)
  • 135 gram chocolade
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram roomboter + extra om in te vetten

Recept voor Sinterklaascake met pepernoten en chocolade

  • Verwarm je oven voor op 160 graden.
  • Smelt 200 gram boter in een pot. Meng de gesmolten boter met 200 gram suiker tot een romig mengsel.
  • Voeg de eieren en het zelfrijzend bakmeel toe. Roer nogmaals totdat er een glad beslag ontstaat.
  • Breek de chocolade in kleine stukjes en meng met de pepernoten door het beslag. Stort het cakebeslag in een ingevette bakvorm en plaats in het midden van de oven. Bak de cake in 60 minuten gaar.

Tip: Nog lekkerder met wat bloemsuiker.