Rachelle
Rachelle Thuis 9 apr 2019

De slaapkamer poetsen is een eitje met deze hacks

Eens om de zoveel tijd is het eens nodig om je slaapkamer een grote poetsbeurt te geven. Laat het voorjaar daar nu het perfecte moment voor zijn. Met deze hacks is de slaapkamer poetsen eens zo gemakkelijk.

Bed

Matrasbeschermer
Een matrasbeschermer neemt veel lichaamsvocht op dat je ‘s nachts verliest. Was de beschermer dus zeker iedere twee maanden op minimaal 60 graden.

Matras
Daarnaast is het hygiënisch om je matras maandelijks om te draaien, van boven naar onder en van het voeteneind naar het hoofdeind. Je matras elke maand stofzuigen is ook altijd mooi meegenomen.

Beddengoed
Het is verstandig om minstens één keer per week het beddengoed te wassen op minimaal 60 graden. Dat zorgt er ook voor dat transpiratievocht minder snel doordringt in je matras.

interieurtrends voor 2019

Dekbed
Een dekbed wassen gaat gemakkelijker dan veel mensen denken. Wel is het belangrijk dat je checkt van welk materiaal je dekbed gemaakt is. Heb je bijvoorbeeld een donzen dekbed, dan is het slim om een tennisbal (of meerdere) bij de wasmachine in te gooien. Met een wollen dekbed moet je wel voorzichtig zijn: die kun je alleen wassen als er op het waslabel staat dat het mag. Een vlek op een wollen dekbed kun je verwijderen met groene zeep of ossengalzeep.

Frame
Het is ook hygiënisch om het frame van je bed regelmatig schoon te maken. Is dat van glad materiaal? Dan kun je het gemakkelijk schoonmaken met vochtige doekjes en allesreiniger. Frames van textiel kun je stofzuigen.

Kopkussens
Vergeet je kopkussens ook niet met regelmaat schoon te maken. Hoofdkussens zijn immers magneten voor huidschilfers, nagelresten, haartjes en huisstofmijt dat zich ermee voedt. De meeste hoofdkussens kun je gewoon wassen in de wasmachine.

Nachtkastje

Hoe vaak maak jij je nachtkastje schoon? Waarschijnlijk niet iedere dag. Toch raden we je aan om dat wel te doen. Elke nacht slaap je vlak naast het kastje en als dat niet stofvrij is, zul je elke avond ongemerkt stof inademen en dat is niet goed voor je gezondheid. Je nachtkastje kun je gewoon poetsen met een microvezeldoekje.

Kleerkast

Het is verstandig om je kast bij de seizoenswisselingen ook even schoon te maken. En dan hebben we het ook over de binnenkant. De buitenkant van je kledingkast kun je wekelijks schoonmaken met een vochtig doekje.

Gordijnen en gordijnrails

Je gordijnen een voor een van de kleine ringetjes halen is niet het leukste werk. Gordijnen schoonmaken is best een klus, maar wat blijkt? Je kunt ook je gordijnen schoonmaken zonder hem van de rails te moeten halen … Met vodka! Doe wat vodka in een sprayflacon en poets je gordijnen ermee. De alcoholische drank werkt antibacterieel en haalt alle bacteriën uit je gordijnen.

Spiegel

We staan dagelijks voor de spiegel. Behoorlijk vervelend als je spiegel dan niet goed schoon is. Af en toe je spiegel poetsen zorgt ervoor dat die weer gaat blinken. Dat kun je het best doen door je spiegel net zo schoon te maken als ramen, met een sopje met heet water en wat afwasmiddel. Verschijnen er strepen? Dat kun je weghalen met een natte prop krantenpapier.

Wil je ook de andere delen van het huis schoonmaken? Dan kunnen deze tips wellicht van pas komen.

5 tips voor de lenteschoonmaak

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
De slaapkamer poetsen is een eitje met deze hacks
Sluiten