Jill
Jill Thuis 11 nov 2018

5 slaapliedjes voor ouders die niet als een nachtegaal zingen

Iedere vogel zingt zoals het gebekt is en we zijn nu eenmaal niet allemaal nachtegalen. Geen nood: een valse noot in deze slaapliedjes is geen ramp.

Slaapliedjes

1. ‘My Favorite Things’

Zo hoog als Julie Andrews geraakt je engelenstem misschien niet, maar als je de dingen waar je van houdt al pratend en op het juiste ritme oplijst klinkt het ook goed. Maak een remix met je eigen lijst waar je van houdt: wijn, slaap, je kind, …

2. ‘Slaap kindje slaap’

Klassieker der klassiekers. De tekst ken je nog uit je eigen kindertijd en het ritme is zo simpel als maar kan zijn. Geen zin om te zingen? Dan zet je toch gewoon bovenstaand filmpje op dat het lied een uur lang herhaalt?

3. ‘You are my sunshine’

Haal je innerlijke Johnny Cash boven en begin aan je concert. Tip: met die een heerlijke bas van papa valt je kleine vast sneller in slaap.

4.  ‘A dream is a wish your heart makes’

Niet alleen ‘Mary Poppins’ is inspiratie voor slaapliedjes. Het heerlijke ‘A dream is a wish your heart makes’ uit ‘Assepoester’ is ideaal om bij weg te dromen. De boodschap van het lied is ook prachtig om aan je kleine oogappel mee te geven: met een beetje geloof is alles mogelijk.

5. ‘La la lu’

De kans is groot dat je niet meteen aan dit lied denkt bij de film ‘Lady en de Vagebond’. Dat is zonde, want het is een enorm vertederend lied net zoals de scène in de film.

Reageer op artikel:
5 slaapliedjes voor ouders die niet als een nachtegaal zingen
Sluiten