Jill
Jill Persoonlijk 19 jun 2019

Waarom je niet slecht zou moeten praten over je ex tegen je kinderen

Hoewel je geen goed woord meer over hebt voor je ex, levert zwartmakerij bij jullie kinderen je niet veel op. Zelfs als jullie relatie op dit moment niet soepel loopt, lost het niets op als je de verbitterde ex speelt.

1. DNA

De helft van het DNA van je kinderen is afkomstig van je ex. Oké, er zijn vast wetenschappelijke onderzoeken die bewijzen dat het net wat meer of wat minder is, maar hoe dan ook hebben je kinderen eigenschappen van hun vader. Zo kan je kind koppig zijn als een steen, maar tegelijkertijd altijd behulpzaam.

Iedereen heeft goede en slechte eigenschappen, maar focus je niet te veel op de slechte van je ex. Niet alle kinderen trekken het zich aan, maar sommige realiseren zich maar al te goed dat ze meer op papa dan op mama lijken. Als je dan voortdurend hamert op hoe slecht je ex is, is dat niet leuk voor je kinderen.

2. Jij koos hem

Het is niet altijd een leuke gedachte, maar als puntje bij paaltje komt heb jij vroeger gekozen om met je ex samen te zijn. Toen vond je hem uiteraard nog geweldig, nu waarschijnlijk wat minder. Hoe je het ook draait of keert: je partner kiezen is een grote verantwoordelijkheid.

Net zoals je toen je best deed om een geschikte vader voor je kinderen te zoeken, moet je je ook nu inzetten om het beste te doen. Als dat betekent dat je je trots moet opzij zetten door toe te geven dat je ex ook goede eigenschappen heeft waardoor je voor hem koos, dan is dat ook maar zo.

3. Zonder ex geen kinderen

Om nieuw leven te creëren heb je nu eenmaal een biologisch mannetje en een biologisch vrouwtje nodig. Bovendien had je voor jouw kinderen nét jouw DNA en dat van je ex nodig. Zonder je ex had je nu die oogappel(s) van je nu niet om zoveel van te houden.

4. Stronger, better, harder, faster

Hoe boos je ex je nu ook maakt, hoe veel verdriet je ook hebt, op het einde van de rit heb je er toch maar mooi veel van geleerd. Over jezelf, over anderen, over wat je wil in het leven. Hou je dan ook niet bezig met wat anderen fluisteren en laat je niet leiden door een plotse opwelling van haat. Slecht praten over je ex zal je problemen op lange termijn niet oplossen, dat kun je alleen door jezelf te ontwikkelen.

5. Slimme kinderen

Je kinderen zijn slim genoeg om zelf een mening over hun vader te vormen. Je wil uiteraard dat ze er liever vroeg dan laat achterkomen hoe de vork in de steel zit, maar uiteindelijk is het aan hen om dat te ontdekken. Ook als dat betekent dat ze gekwetst zullen worden. Eigen ervaring is steeds de beste manier om iets te ontdekken.

Wil je door één deur met je ex kunnen? Wij verzamelden enkele tips om de relatie met je ex goed te houden.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Waarom je niet slecht zou moeten praten over je ex tegen je kinderen
Sluiten