Jill
Jill Uit 12 dec 2018

Onder het motto ‘hoe slechter, hoe beter’ zijn hier 7 slechte kerstfilms

Met kerst in het vooruitzicht schakelt Netflix een versnelling hoger en vuren ze bijna wekelijks kerstfilms op je af. Die hebben allemaal één ding gemeen: heerlijk onrealistische plottwists, knappe prinsen en kerstkitsch. Oh ja, en ze zijn zo slecht dat ze goed worden. Heb jij buiten ook niks te zoeken zodra de temperaturen onder nul zakken? Nestel je dan in de zetel met deze slechte kerstfilms.

‘The Princess Switch’

De nieuwste Netflix-aanwinst heet ‘The Princess Switch’ en gaat over hertogin Margaret, die een week voor kerst van leven ruilt met de ‘normale’ Stacy, die precies op haar lijkt. Margaret wordt helemaal verliefd op de collega van Stacy terwijl Stacy helemaal verliefd wordt op de prins van Margaret.

Dubbelgangers, prinsen en prinsessen en dan nog krijgt deze film amper een 6.1 op IMDb. Dat begrijp je toch niet? Oh ja, en ken je hoofdrolspeelster Vanessa Hudgens nog? Jep, de jeugdliefde van Zac Efron. Helaas is Troy Bolton deze keer niet van de partij. #wildcatsforever

‘The Holiday Calendar’

Wanneer een getalenteerde, maar onsuccesvolle fotograaf een adventskalender krijgt, blijkt die de toekomst te kunnen voorspellen. Voer voor een magisch sprookje dus. Heerlijk slecht, heerlijk goed.

‘A Christmas Prince’

Als je de hype van vorig jaar nog geen kans hebt gegeven doe dat dan maar snel, want deze zeemzoete kerstfilm krijgt deze kerst een sequel. In het eerste deel gaat een verslaggeefster undercover in het koninklijk paleis, als privélerares. Ze wordt (verrassing!) verliefd op de prins, maar moet kiezen tussen haar hart en haar dekmantel. Heerlijk dramatisch.

‘The Christmas Chronicles’

In deze nieuwe film willen een broer en een zus de kerstman op beeld vastleggen wanneer ‘ie door de schoorsteen komt. Hierdoor belanden ze in een doldwaas avontuur. Het leukste aan deze film? Kurt Russel speelt de Kerstman en hij is fan-tas-tisch.

‘Bad Santa’

Zijn zoetsappige romantische komedie niet zo jouw ding?Dan is deze slechte kerstfilm iets voor jou: een professionele dief en zijn assistent verkleden zichzelf als kerstman en elf in een warenhuis om van alles te kunnen stelen.

‘Red Christmas’

Ook horrorfilms vinden hun weg naar de feestdagen. In ‘Red Christmas’ is maar weinig kerstvreugde te zien. De film gaat over een Australische familie die geterroriseerd wordt tijdens kerst door een op z’n zachtst gezegd vervelende gast.

‘A Wish For Christmas’

Sara Thomas kijkt graag de kat uit de boom, maar als haar idee voor een initiatief voor kerst op werk gestolen wordt, besluit ze dat ze meer voor zichzelf wil opkomen. Ze belooft dit aan zichzelf, maar ook aan de kerstman.

Die laat haar wens in vervulling gaan met een heleboel heerlijke assertiviteit als gevolg. Terwijl de klok verder tikt probeert Sara haar nieuwe zelfvertrouwen vast te houden. Extra leuk: Sara wordt gespeeld door Gretchen Weiners van ‘Mean Girls’.

Reageer op artikel:
Onder het motto ‘hoe slechter, hoe beter’ zijn hier 7 slechte kerstfilms
Sluiten