Culinair 28 dec 2018 Jill

Een mac ‘n cheese met broccoli en bloemkool voor als het snel moet gaan

Deze snelle mac ‘n cheese kun je helemaal in één pot maken. Weinig afwas en snel? Klinkt als het ideale gerecht om te maken in een drukke periode. En geef toe: ouders hebben het altijd druk.

Ingrediënten voor 6 personen

  • 175 gram broccoli, in roosjes
  • 170 gram bloemkool, in roosjes
  • 225 gram pastaschelpjes
  • 100 – 120 gram geraspte cheddar
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel ongezouten boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 250 milliliter melk
  • 1 eetlepel Dijon-mosterd
  • 1 eetlepel dragon, fijngehakt
  • Peper & zout

Snelle mac ‘n cheese

  1. Kook eerst de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking. Voeg in de laatste minuut de broccoli en bloemkool toe en laat ze een minuut meekoken. Giet af in een vergiet.
  2. Meng de cheddar met de Parmezaanse kaas en zet eventjes opzij.
  3. Smelt de boter in een grote pot op medium vuur en bak de ui een minuut of drie. Voeg de bloem toe, roer goed door met een garde en doe dan de melk erbij. Klop hier ook de mosterd, de dragon en wat zout en peper door. Blijf kloppen tot het mengsel opborrelt en een dikke saus wordt. Dat duurt ongeveer drie minuten.
  4. Haal de pot van het vuur af en roer hier een derde van de kaas door. Doe de pasta en de groenten erbij en roer alles door elkaar.
  5. Zet de oven op de grillstand. Strooi de rest van de kaas over de pasta in de pot. Als je geen ovenbestendige pot hebt, schep je het mengsel eerst over in een ovenschaal voordat je de geraspte kaas eroverheen strooit.
  6. Zet de snelle mac ‘n cheese met broccoli en bloemkool vijf minuten onder de hete grill, tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.
snelle mac 'n cheese met broccoli en bloemkool

Met dank aan ons zusje Culy.

Reageer op artikel:
Een mac ‘n cheese met broccoli en bloemkool voor als het snel moet gaan
Sluiten