Jill
Jill Culinair 21 aug 2019

3 snelle ontbijtjes voor mama’s die ‘s ochtends geen tijd hebben

Je wil het ontbijt niet overslaan (belangrijkste maaltijd van de dag!), maar hebt er ook zo weinig tijd voor (je moet boterhammen smeren voor kind 1, 2 en 3, én die veters knopen zich ook niet uit zichzelf vast). Gelukkig zijn er ook nog snelle ontbijtjes voor mama’s die ‘s ochtends geen tijd hebben.

1. Overnight oats

overnight oats

Zelfs als je geen fan bent van havermout kan dit ontbijt zomaar aanslaan. Doordat je het gerecht de avond voordien al maakt nadat je de kinderen in bed hebt gelegd, heeft het de hele nacht om lekker smeuïg te worden. Top met je favoriete fruit en je kunt dankzij een kom overnight oats de hele dag aan – nu ja, tot de lunch dan toch.

2. Granola

zelfgemaakte granola

Je kunt uiteraard granola in de winkel kopen en thuis snel onder wat yoghurt mengen, maar met zelfgemaakte granola kies je zelf wat je precies bij je ontbijt wil. Misschien lust jij wel net geen rozijnen of ben je geen fan van walnoten. Kies zelf hoe je de granola samenstelt, maak in het weekend een doos vol en geniet een hele week van een snel én gezond ontbijt.

3. Smoothie met aardbei

smoothie met aardbeien

Als aardbeien in het seizoen zijn kun je er de heerlijkste drankjes mee maken. Heb je ‘s ochtends geen grote honger, maar wil je toch iets binnen hebben? Dan is een aardbeiensmoothie met muntthee ideaal.

 

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
3 snelle ontbijtjes voor mama’s die ‘s ochtends geen tijd hebben
Sluiten