Jill
Jill Persoonlijk 8 apr 2019

Sollicitatiegesprek? Deze psychologische trucjes kunnen je helpen

Hoe je het ook draait of keert: een sollicitatiegesprek is best spannend om niet te zeggen zenuwslopend. Dankzij deze psychologische trucjes van Business Insider maak je net iets meer kans om een goede indruk achter te laten en die job voor jou te winnen.

Kies de juiste kleur outfit

Ja, uiteindelijk zul je aangenomen worden omwille van je vaardigheden, maar je outfit is niet onbelangrijk. Sommige kleuren hebben immers onbewust een invloed op hoe iemand je waarneemt. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat oranje niet zo’n goede indruk maakt, maar blauw of zwart juist wel professioneel is. Bij elke kleur hoort bovendien een specifieke betekenis: zo verwijst een wit T-shirt naar organisatie, terwijl rood kracht uitstraalt en zwart juist voor leiderschap staat.

Imiteer iemands lichaamstaal

Je hebt vast weleens gehoord dat wanneer je iemand leuk vindt, je onbewust kleine bewegingen spiegelt. Daar kun je ook op inspelen bij professionele relaties: imiteer kleine bewegingen om te tonen dat je geëngageerd bent in het gesprek. Het is een handige manier om een voordeel te behalen zonder dat de ander merkt waar je mee bezig bent. Ook oogcontact moet je niet onderschatten!

Geef complimentjes over het bedrijf

Je hoeft het er niet duimendik bovenop te leggen dat je een compliment geeft simpelweg om een compliment te geven.Het is meteen een kans om te tonen dat je je research hebt gedaan: ‘Ik vind het fantastisch om te zien hoe het bedrijf de laatste jaren ingezet heeft op …’ Hoe dan ook kunnen een of twee complimentjes echt geen kwaad. Onderzoek wijst zelfs uit dat je een betere kans hebt om aangenomen te worden als je een beetje vleit.

Stem je antwoorden af op de leeftijd van de ander

Iedere generatie heeft andere waarden en dus ook andere voorkeuren als het aankomt op kwaliteiten van sollicitanten. Heb je bijvoorbeeld een gesprek met iemand tussen de 20 en 30, dan kun je aantonen dat je goed bent in veel verschillende dingen. Mensen boven de 50 zullen het echter meer waarderen als je laat zien dat je hard kunt werken en je nederiger opstelt, schrijven John B. Molidor en Barbara Parus in hun boek ‘Crazy good interviewing’.

Praat levendig

Je manier van praten is best lastig aan te passen. Als je zenuwachtig bent, praat je vaak snel en gaat je intonatie aan het einde van een zin omhoog in plaats van beneden. Maar als je erop gaat letten dat je langzaam praat en op het einde van je zin je intonatie verlaagt, kan het juist weer te monotoon klinken. En dat laatste is misschien nog wel erger.

Als je levendig praat, kom je veel enthousiaster over. Maar dat is niet het enige: het maakt ook dat je interessanter overkomt.

type collega's

Vraag waarom je op gesprek mocht komen

Vragen waarom je uitgenodigd bent voor een sollicitatiegesprek voelt misschien alsof je vraagt wat iemand zo leuk aan je vindt. Toch kan het wel degelijk werken volgens onderzoek: het zorgt er immers voor dat de werkgever je positieve eigenschappen weer voor de geest moet halen. Hoe meer die aanwezig zijn, hoe beter ze ook in het gesprek zullen opvallen.

Ga op zoek naar gemeenschappelijke interesses

Natuurlijk is het bedrijf waar je wilt werken vooral op zoek naar een geschikte kandidaat voor de vacature. Maar degene met wie je een gesprek voert, wil waarschijnlijk ook iemand aannemen die bijdraagt aan de sfeer op kantoor en goed bij andere medewerkers past. Als je laat zien dat jij dezelfde interesses hebt, zal hij of zij zich automatisch ook positiever opstellen tegenover jou.

Focus op de toekomst

Tot slot: laat vooral zien wat je in de toekomst wilt en kunt bereiken, niet wat je in het verleden allemaal hebt gedaan. Wetenschappers toonden aan dat werkgevers in een sollicitatiegesprek veel liever horen over de ambities die je hebt dan over je werkervaring. Natuurlijk moet je dat laatste ook wel een beetje uitlichten, maar zie het belang van de toekomst zeker niet over het hoofd.

Lees ook:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Sollicitatiegesprek? Deze psychologische trucjes kunnen je helpen
Sluiten