Kidsproof: spaghetti bolognese met verstopte groentjes

Heb je een lastige eter in huis die je met geen stok aan de groenten krijgt? Verstop ze dan! Met deze spaghetti bolognese gaan de groentjes er ongemerkt in bij je kleine spruit.

Ons culinaire zusje Culy kwam met het briljante idee om een boel groenten te verstoppen in deze lekkere pastasaus.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 500 gram spaghetti
  • 500 gram gehakt naar keuze
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 venkel + het loof
  • 4 wortels
  • 2 stengels bleekselder
  • 2 blikken tomatenblokjes (400 gram) + ½ blik water
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 koffielepel venkelzaad
  • 2 koffielepels oregano
  • 1 eetlepel olijfolie om in te bakken
  • Paar blaadjes basilicum of peterselie
  • Parmezaanse kaas

Zo maak je spaghetti bolognese met verstopte groentjes

Snijd alle groenten in grove stukken. Hak de knoflook, ui, bleekselder en de wortels eerst fijn in een foodprocessor of kleine hakmolen.
Zet de groenten opzij en hak daarna de venkel (zonder loof) met de paprika.

Verhit op laag vuur de olie in een grote saus- of stoofpot en fruit hierin het mengsel van ui, knoflook, bleekselder en wortel gedurende 5 minuten.

Draai dan het vuur middelhoog en doe het gehakt, venkelzaad, oregano, peper en zout erbij. Bak tot het gehakt rul en gaar is. Schep er dan de venkel en paprika bij en bak nog 2 minuten mee.

Roer er de tomatenblokjes en het water door en breng aan de kook. Kruid eventueel nog af met peper en zout. Laat de saus een half uur zachtjes pruttelen.

Kook ondertussen de spaghetti in ruim gezouten water al dente zoals aangegeven op de verpakking.

Schep de pasta en de saus op borden en strooi wat verse basilicum of gehakte peterselie en wat geraspte parmezaan over de spaghetti bolognese met verstopte groentjes. Of laat de ‘groene dingetjes’ achterwege als je kind die niet wilt eten.

Reageer op artikel:
Kidsproof: spaghetti bolognese met verstopte groentjes
Sluiten