Jill
Jill Uit 29 jan 2018

7 tips bij het sparen (voor je droomvakantie)

Je wilt al tijden naar die ene vakantiebestemming (*ahum* New York *ahum*). Je hebt de hoop eigenlijk al opgegeven, want het is werkelijk on-be-taal-baar. Fear not: onderstaande tips helpen je met sparen.

1. Maak plannen

Hoewel je waarschijnlijk al meerdere malen hebt gezocht naar je droomvakantiebestemming en vervolgens weer teleurgesteld bent afgedropen, ga je het nu tóch opnieuw bekijken. Maak het concreet: schrijf op waar je precies wilt verblijven, wat en waar je gaat eten (lees: zelf koken of uit eten?), hoe je je van A naar B verplaatst en welke uitstapjes je wilt maken.

sparen

2. Zoek uit hoeveel je moet sparen

Bereken vervolgens wat dit allemaal gaat kosten en hoeveel je nog moet sparen. Heb je spaargeld of moet je bij het begin beginnen? Probeer ook in te schatten hoe lang je nodig hebt om het geld bij elkaar te sparen en zet een deadline. Wees verstandig in deze laatste berekening. Zelfs al trek je maandelijkse vaste kosten van je salaris af, dan nog kunnen er onvoorziene kosten aan je budget knabbelen. Calculeer dat in.

3. Spaar met je telefoon

Het is fijn om zwart op wit te zien dat je vooruitgang boekt en dat je dichter in de buurt van je doel komt. Je kan dat handmatig bijhouden, maar er bestaan ook al apps. Die laatste zijn handig als je niet graag verdrinkt in de cijfertjes.

4. Verlaag je rekeningen

Kijk waar je op kunt besparen. Dure abonnementen die je niet per se nodig hebt? Schrap ze tijdelijk en misschien kom je er wel achter dat je ze helemaal niet mist. Neem vaker een douche dan een bad (minder water betekent minder kosten). Ga een keer voor een gepelde steak in plaats van de filet pur.

5. Loop eens een rondje door je huis

Misschien heb je wel kleren of schoenen die je niet meer draagt, of wil je al tijden van dat kastje in de hal af. Gooi het op een online verkoop platform. Zo heb je dat extra geld sneller bij elkaar dan je had durven dromen.

sparen

6. Overdrijf niet

Je wilt met vakantie, maar offert daar niet graag álles voor op. Als jij iedere ochtend op het station die lekkere kop koffie koopt; blijf dat dan doen. Je moet wel van het leven blijven genieten.

7. Time je droomvakantie

Je kunt bijvoorbeeld het goedkoopst op dinsdag vliegen en plan je reis niet in de bouwvakvakantie, zo komen je kosten veel lager uit.

Lees ook: man verrast vrouw met droomreis

Reageer op artikel:
7 tips bij het sparen (voor je droomvakantie)
Sluiten