Jill
Jill Kids 13 sep 2018

Speelgoed uit de jaren ’90 waar je nu goed geld mee kunt verdienen

Blijkt dat je met heel wat speelgoed uit de jaren ’90 ook goud kunt verdienen. Soms is het dus echt een investering om je overbodige spullen een laagje stof te laten vergaren op de zolder. Zie je wel, mama?

Dit zijn schattingen gebaseerd op producten die momenteel op eBay worden aangeboden.

Speelgoed uit de jaren ’90

Polly Pocket

Het kleine huis van Polly Pocket is net als haar populariteit steeds groter geworden. De originele versies, die overigens écht klein waren, zijn in de loop van tijd in waarde gestegen. Een gesloten verpakking Polly Pocket Jewel Case is nu zo 530 euro waard. Al kun je binnenkort ook gewoon een nieuw Polly Pocket-doosje kopen.

Speelgoed uit de jaren ’90

Pokémonkaarten

Pokémonkaarten zijn geld waard. Een spelkaart van de zeldzame Charizard is bijzonder waardevol, omdat ze ook vroeger al moeilijk te bemachtigen was. Ben jij een gelukzak die er een in je collectie heeft? Dan krijg je voor je ongeschonden Charizard holo uit 1999 zo’n 4480 euro. Weet je hoeveel flessen wijn dat zijn? Veel.

Een complete set van de eerste edities kan je trouwens een winst van 3585 tot 7797 euro opleveren.

Speelgoed uit de jaren ’90

Pokémon voor de Nintendo Gameboy

Als ninetieskid heb je gegarandeerd een periode gehad waarin de Gameboy Nintendo aan je hand gekleefd leek. Heb je toevallig een gesloten verpakking van Pokémon Red, Blue of Yellow? Dan kun je op eBay zomaar om en bij de 230 euro verdienen.

Furby

Hoewel een Furby buitengewoon eng is, kunnen die mechanische beesten je spaarpot wat spekken. Een originele Furby uit 1998 is onlangs voor 630 euro verkocht. Een andere limited edition uit 1998 is voor 360 euro in de wacht gesleept. Heb je er nog eentje liggen, misschien levert-ie je eindelijk iets anders dan kippenvel op.

Speelgoed uit de jaren ’90

Actiefiguur van Transformers

Actiefiguren blijven populair. Een afgesloten Megatron uit 1995 heeft een marktwaarde van 672 euro terwijl je een pakket van Optimus Prime en Megatron samen voor 900 euro kunt verkopen.

Speelgoed uit de jaren ’90

Hot Wheels

Deze stoere autootjes uit de serie ‘Treasure Hunt’ zijn in 1995 op de markt gebracht. Sindsdien zijn ze populairder dan ooit. Een compleet pakket met twaalf auto’s is onlangs voor 1390 van eigenaar gewisseld.

Speelgoed uit de jaren ’90

De eerste edities van Harry Potter

De welbekende kinderboeken van J.K. Rowling vallen niet bepaald binnen speelgoed, maar we geven je toch even mee dat ook die duizenden euro’s waard zijn. Althans, als het boek één van de eerste vijfhonderd van ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ uit 1998 is, want hun waarde wordt op een kleine 70.000 euro geschat.

Lees ook: Je oude Disneyfilms zijn nu een fortuin waard

Reageer op artikel:
Speelgoed uit de jaren ’90 waar je nu goed geld mee kunt verdienen
Sluiten