Elyne De Bruycker
Elyne De Bruycker Kids 18 aug 2019

De leukste spelletjes voor op je babyshower

Het is hip tegenwoordig: babyshowers organiseren. Het is een trend die van Amerika naar hier is komen overwaaien. Met deze spelletjes maak jij je babyshower onvergetelijk.

1. Babyvoeding proeven

Koop een paar potjes babyvoeding en plak de etiketten af. Laat iedereen proeven en raad de verschillende ingrediënten. Wedden dat je ze niet allemaal kan raden?

2. Babyfoto’s raden

Laat al je gasten een babyfoto van zichzelf meenemen. Hang ze allemaal ergens op en laat iedereen raden wie welke baby is.

De leukste spelletjes voor op je babyshower

3. Geblinddoekt luiers verschonen

Doe twee vriendinnen een blinddoek om en laat ze zo snel mogelijk de luier van een babypop verschonen. Wie is het snelst?

De leukste spelletjes voor op je babyshower

4. Luier ruiken

Geen paniek. Je moet heus niet aan echte luiers ruiken. Smeer of spuit een aantal producten op luiers en laat ze rondgaan. Je kan bijvoorbeeld koffie, verzorgingsproducten of babyvoeding gebruiken. Wie kan alle geurtjes raden?

5. Raad de buikomtrek

Dit is ook leuk. Geef iedereen wat touw en laat ze het touw afknippen op de lengte waarvan zij denken dat het overeenkomt met je buikomvang. Doe zelf ook gerust mee!

De leukste spelletjes voor op je babyshower

6. Het verboden woord

Dit zorgt altijd voor grappige taferelen. Iedereen wringt zich in bochten om het verboden woord niet te hoeven gebruiken. Verzin dus een woord dat veel gebruikt wordt (zoals baby) en verbied het. Geef iedereen bij binnenkomst 3 kleine voorwerpen, bijvoorbeeld 3 tutjes. Wanneer ze het verboden woord toch gebruiken, moeten ze een tutje afgeven aan de persoon die het opmerkte. Diegene met de meeste tutjes op het einde van het feest, wint!

De leukste spelletjes voor op je babyshower

7. Due date raden

Misschien wel het spannendste spelletje. Laat al je vriendinnen de datum noteren waarop zij denken dat je kleine spruit ter wereld komt. Stop alle briefjes in een doos en open de doos nadat je bevallen bent. Geef de winnaar(s) een kleine verrassing, een flesje wijn bijvoorbeeld.

Trouwens, heb jij de #babymommachallenge al gedaan?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
De leukste spelletjes voor op je babyshower
Sluiten