Jutta Buytaert
Jutta Buytaert Thuis 1 okt 2019

Knutselen met wol: kleurrijke spinnenwebben van kastanjes

De herfst is in het land en als je niet uitkijkt krijg je tijdens een heerlijke boswandeling pardoes een kastanje op je hoofd. Niet getreurd, want van kastanjes kan je hele leuke spinnenwebben knutselen. 

De spinnenwebben van kastanjes zijn een leuk knutselwerkje voor groot en klein, zo begin je eraan.

Dit heb je nodig

  • Wilde kastanjes
  • Houten tandenstokers of satéprikkers
  • Gekleurde breiwol in je favoriete kleuren (restjes zijn prima)

Zo maak je de spinnenwebben van kastanjes en breiwol

Stap 1

Neem een stevige kastanje en prik er langs de zijkant zes tandenstokers in. Grotere kinderen kunnen dit zelf, voor de kleinsten is de hulp van een volwassene aangewezen want die prikkertjes zijn scherp!

Stap 2 

Neem een stukje breigaren van ongeveer vijftig centimeter tot een meter en bevestig dit met een knoopje aan een van de zes prikkers.

 

Stap 3

Begin nu de wol rond de kastanje te wikkelen, waarbij je rond elke tandenstoker een keer ronddraait. Ga – steeds in dezelfde richting – door tot de wol bijna op is.

Stap 4 

Neem nu een nieuwe kleur, knoop het einde van de eerste draad aan een tipje van de nieuwe draad en wikkel verder. Zorg er steeds voor dat de knopen aan de achterkant van de kastanje blijven, zo zitten ze uit het zicht als je knutselwerkje af is.

Stap 5

Als je nog ongeveer een centimeter van elk prikkertje over hebt, knoop je het draadje stevig vast en is je spinnenweb af! Tijd voor een heerlijke chocolademelk … 

spinnenwebben van kastanjes en breiwol

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Knutselen met wol: kleurrijke spinnenwebben van kastanjes
Sluiten