Janne
Janne Thuis 2 jul 2018

Spoedcursus: een knuffel wassen doe je zo

De knuffels van je kroost krijgen heel wat te verduren: ze zijn er in tijden van ziekte, gaan mee op vakantie en zijn er soms al vanaf dag een. Je kinderen proper houden heb je ondertussen al onder de knie, maar een knuffel wassen is een verhaal apart.

Een knuffel wassen doe je zo:

In de wasmachine

Benodigdheden
– Een waszakje, wasnetje (zo eentje voor beha’s en andere delicate was)
– Wasmiddel
– Wasknijpers
– Droogrek (of ander hang-iets)

Werkwijze
1. Steek de knuffel in het wasnetje. Het netje beschermt de kwetsbare knuffel tegen schade die hij kan oplopen in de wasmachine.
2. Stop het wasnetje in de wasmachine en selecteer een programma voor fijne was. Kies sowieso het standaard programma niet, want de kans is dan groot dat de knuffel vervormt.
3. Kies voor warm of koud water, maar vermijd heet.
4. Wanneer het programma klaar is, haal je de knuffel uit het wasnetje en rek je ‘m uit tot hij weer zijn normale vorm heeft.
5. Maak de knuffel met een knijper vast aan een droogrek. Nu is het een kwestie van geduld tot het vriendje van je kind weer droog is. Tip: doe de knuffel niet in de droger, want dan kan-ie krimpen en kunnen eventuele plastic oogjes smelten.

Met de hand (aanrader voor echt fijne knuffels)

Benodigdheden
– Een grote kom
– Warm water
– Dreft (of ander afwasmiddel)
– Een zachte tandenborstel

Werkwijze
1. Giet warm water in een grote kom
2. Doe ongeveer een koffielepel Dreft in de kom (hangt natuurlijk ook af van de grootte van je kom) en meng die door het water.
3. Stop de knuffel in de kom en dompel ‘m helemaal onder in het zeepmengsel. Gebruik je handen om ‘m zachtjes schoon te schrobben.
4. Voor hardnekkige vlekken, kun je een zachte tandenborstel gebruiken.
5. Spoel de knuffel of met warm of koud water en wring ‘m zachtjes uit. Laat opnieuw drogen door ‘m bijvoorbeeld op het droogrek te leggen.

Reageer op artikel:
Spoedcursus: een knuffel wassen doe je zo
Sluiten