Jill
Jill Body & beauty 12 jun 2019

Zo krijg je een goed gevoel over sporten zonder effectief te bewegen

Je loopt al maanden te beweren dat je terug moet beginnen sporten en toch geraak je niet verder dan gewichtheffen met glaasjes rosé. Wie niet, wie niet. 

Sporten kan best een opgave zijn en voor je je effectief naar de fitness sleept of je loopschoentjes aantrekt gaan er nog heel wat fases van rouwverwerking aan vooraf. Zit jij ook nog resoluut in de ontkenningsfase? Dan zijn hier wat tips om het gevoel te krijgen dat je gaat sporten, zonder het ook echt te doen. Bonus: als je vervolgens toch écht wilt beginnen bewegen heb je alles al in huis.

Maak een planning

We hebben het hier louter over de planning en niet over de uitvoering, laat ons daar duidelijk over zijn. Anyways: door een plan op te stellen over wanneer je gaat sporten, met wie en waar krijg je gegarandeerd een goed gevoel over jezelf. En met al dat denkwerk verbrand je alvast een paar calorietjes.

calorieën verbranden in IKEA

Koop nieuwe sportkleren

Hieraan heb je je sowieso al schuldig gemaakt en dat snappen we. Want hoe kun je in godsnaam beginnen joggen in dat lelijke kloffie van een paar jaar geleden? I mean, je zou mensen kunnen tegenkomen en dan is die knalrode kop al erg genoeg. Een mooie sportoutfit is het halve werk, shoppen maar!

Haal fitnessspullen in huis

Halters, een springtouw, een yogamat of een volledig fitnesstoestel, het maakt niet uit. De endorfines (of wat was ook weer dat gelukshormoon waar alle joggers over liegen?) die vrijkomen als je zoiets naar je living sleept zijn het equivalent van drie rondjes door het park.

Spreek af met je sportbuddy

Alle lijstjes met tips om gemotiveerd te gaan sporten onderstrepen het belang van een sportmaatje. Dé manier om je dus beter te voelen over je onbestaande work-outregime is door met die vriendin af te spreken. Wat maakt het dan uit als jullie – in jullie nieuwe fancy sportkleren op een terrasje belanden en rosé gaan slurpen.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zo krijg je een goed gevoel over sporten zonder effectief te bewegen
Sluiten