Jill
Jill Thuis 24 mei 2018

Hoe zelfs professionele basketbalspelers als Stephen Curry naar hun mama moeten luisteren

Zelfs wanneer je zoon je al lang voorbij gegroeid is, hebben jouw moederlijke woorden steeds een groot impact op hem. Hij geeft het misschien niet altijd toe, maar als jij hem op het matje roept of juist complimenten geeft, raakt hem dat diep. Dat is de kracht van mama’s.

Stephen Curry

Als je een basketbal niet kan onderscheiden van een voetbal, dan ken je Stephen Curry al zeker niet. Een samenvatting.

Stephen Curry wordt gezien als een van de beste basketbalspelers en is in staat om een wedstrijd te doen keren. Dit seizoen heeft hij echter al heel wat blessures achter de rug en zijn eerste wedstrijden daarna liepen niet echt op rolletjes. Hij slaagde er niet in zijn stempel op de wedstrijd te drukken zoals hem dat vroeger zo makkelijk lukte.

Tot afgelopen weekend. Zijn team Golden State speelde in de Western Conference finale. Daar begon hij ook stroef, maar uiteindelijk vond hij zijn vorm weer en baskette hij de pannen van het dak.

De opluchting na zijn frustrerende maanden aan de zijlijn was zo groot dat hij riep: ‘Dit is mijn f*cking huis!’ Met die f-bom kon mama Sonya Curry niet lachen …

Op het matje geroepen

Mama’s zijn nu eenmaal mama’s en een vloekend kind kon Sonya niet over haar hart laten gaan. Meteen na het eindsignaal vertelde de basketter:

“Ze heeft me het filmpje al twee keer doorgestuurd. Ze vertelde me dat ik mijn mond moest wassen, dat ik ‘m moest wassen met zeep. Dat is een boodschap die ik al wel vaker heb gehoord. Ze heeft wel gelijk. Ik moet beter doen. Ik kan zo niet praten.”

Wij geven Sonya helemaal gelijk, want er zijn heel wat kinderoogjes die opkijken naar Stephen Curry.

Reageer op artikel:
Hoe zelfs professionele basketbalspelers als Stephen Curry naar hun mama moeten luisteren
Sluiten