Waarom wij helemaal gek zijn op de stijl van prins Harry (en je mannelijke wederhelft dat ook zou moeten)

Body & beauty

Een paar maanden geleden trad de prins in het huwelijksbootje met Meghan Markle (en daar zijn we nog steeds niet helemaal over). Maar een ding geven we grif toe: wij zijn helemaal gek op de stijl van prins Harry sinds Meghan Markle aan zijn zijde staat. 

Vrouwen in de koninklijke familie worden (willens nillens) gebombardeerd tot influencers en elke vrouw loopt naar de winkel wanneer Meghan of Kate weer eens een betaalbaar stuk uit de Zara uitkoos. Om tot de trieste conclusie te komen dat het stuk uiteraard allang uitverkocht is.

Wat Prins Harry draagt, daar kraait geen haan naar. Of toch? Blijkbaar wel. Website What Harry Wore, een onderdeel van – je raadt het al – What Meghan Wore toont dat de Prins vaak voor alledaagse, betaalbare merken kiest. De royals doen duidelijk hun best om er toegankelijk uit te zien – of zou dat vooral zijn om aan te tonen dat ze het belastingsgeld van de Britse bevolking niet aan Chanel en Armani doneren?

De stijl van Prins Harry

Harry kiest vaak voor neutrale tinten als grijs, marineblauw, beige en zwart. Niets nieuws onder de zon voor een lid van de koninklijke familie, maar hij weet er wel steevast een eigen touch aan te geven. Hemdje wat open, netjes in de broek en de mouwen opgerold. Klassiek, maar stijlvol.

Ook in zijn kostuums zien je de grijze tonen vaak terugkeren. Veel mannen deinzen terug van grijs, zeker in een kostuum, omdat ze bang zijn dat de kleurloze tint hen er onopvallend doet uitzien. Dat verhelpt Harry door er een toffe das bij te dragen, of – voor als het iets meer casual mag zijn – zijn grijze kostuumvest te combineren met een donkerblauwe broek.

Een stijlvolle, lange mantel en een chique sjaal in een aardetint: meer heeft Harry niet nodig om de show te stelen. Hoewel de stijl van Meghan Markle vast ook helpt.

Ook als het niet zo formeel is, komt Harry goedgekleed voor de dag. Hij gaat opnieuw voor grijs, maar breekt de ietwat saaie look door twee grijstinten te combineren en er bruine schoenen onder te dragen. Ook de zwarte kraag is een toffe toevoeging.

Voilà, nu alleen nog subtiel deze pagina op je pc laten openstaan in de hoop dat manlief ‘m tegenkomt.