Jill
Jill Body & beauty 1 feb 2018

Stoppen met hakken dragen: dit zijn de voordelen

Als zelfs Victoria Beckham, een van de boegbeelden in de modewereld, al toegeeft dat ze liever flats draagt in plaats van high heels, moeten de nadelen van hakken écht wel doorwegen. Zeker als moeder zijnde. Stoppen met het dragen van hakken heeft zo zijn voordelen:

1. Je hebt misschien meer pijn (voor even)

Huh? Ja, toch wel. Niet zozeer aan je voeten, wel aan je hielen. Tenminste, voor een tijdje. Door veel op hakken te lopen wordt je achillespees korter (die verbindt je kuiten met je hielen). Dit kwaaltje duurt soms een paar maanden, afhankelijk van hoe vaak en hoe lang je al op hakken loopt.

2. Je onderrug neemt weer zijn natuurlijke houding aan

Je kent het gevoel vast: een stel hakken doet je billen en benen net even wat mooier uitkomen. Waarom draag je die marteltuigen anders? Anyhow, die hakken brengen ook een naar voren geplaatst lichaamsgewicht met zich mee. Dat moet je compenseren om in balans te blijven en laat net dat de taak van je onderrugspieren zijn. De holling in je rug wordt er sterker door. Die pijn vermijd je wanneer je kiest voor platte schoenen.

3. Je voeten zien er beter uit

Want op hakken lopen is alles behalve goed voor je voeten. Duh. Je tenen worden bij elkaar geduwd (lees: geperst). Dat kan niet goed zijn, toch? En ook die ingegroeide teennagels en eeltknobbels hebben ergens hun oorsprong.

4. Je balans wordt beter

Niets is zo verschrikkelijk als een vrouw zien stuntelen op een stel hoge hakken. Iets met plaatsvervangende schaamte. Herkenbaar toch? Op hakken lopen, dat vraagt veel van je balans. Meer nog: het leidt soms tot een disbalans van de spieren rondom je enkels. Platte schoenen daarentegen geven meer balans en stabiliteit. Vrij logisch, maar het benadrukken waard.

voordelen stoppen met het dragen van hakken
Bron: Shein

5. Je kuitspieren worden langer (of ja, meer gerekt)

Dé reden waarom veel vrouwen hoge hakken dragen is dat het je langer doet lijken. Maar hoewel je het gevoel krijgt dat je benen korter zijn zonder hakken, het tegendeel is waar. Je kuitspieren worden namelijk korter (zie puntje 1). Switch daarom (vaker) naar platte schoenen, dan komt het helemaal goed.

6. Geen extra paar schoenen meer meedragen in je handtas

Het dragen van hoge hakken op kantoor is een ding. De heen en terug weg diezelfde schoenen dragen is iets anders. Waarschijnlijk is jou oplossing om met platte schoenen te vertrekken en je hakken aan te trekken wanneer je op kantoor aankomt? Dat sleuren stopt ook zodra je die hakken opgeeft.

7. Minder gênante momenten

Ben je van jezelf al een onhandig persoon? Dan zullen die extra zeven centimeter dit vaak dik onderstrepen. En daardoor beland je wederom in de meest gênante situaties. Er niet op kunnen lopen, door je enkel gaan, je hak breekt af, je blijft met je hakken in je eigen rok of het wc-papier hangen, … Nee, dat heb je echt niet nodig.

Reageer op artikel:
Stoppen met hakken dragen: dit zijn de voordelen
Sluiten