Jill
Jill Kids 23 jan 2018

De streken van je kinderen voorspeld op basis van hun sterrenbeeld

Ieder kind misdraagt zich weleens, maar een slimme moeder is op die streken voorbereid. Op basis van het sterrenbeeld van je kind, kan je het volgende wangedrag verwachten.

Streken Waterman (21 januari – 19 februari)

Kleine Watermannetjes zijn hartstikke grappig en gevat. Maar pas op: soms gaan hun grappen ten koste van andere mensen. Ze hebben namelijk de neiging om hun grapjes persoonlijk te maken. Pas dus op dat jouw Waterman niet té sarcastisch wordt tijdens kibbelpartijtjes met andere kinderen.

Streken Vissen (20 februari – 20 maart)

Kinderen met dit sterrenbeeld zijn erg extrovert en vrolijk, maar pas op wanner ze met het verkeerde been uit bed zijn gestapt. Een Visje kan erg emotioneel reageren en lange tijd rancuneus blijven over iets kleins.

Streken Ram (21 maart – 19 april)

Mini-Rammetjes reageren nogal ongeduldig en implusief wanneer de dingen niet meteen gaan zoals ze willen. Dat kan voor problemen zorgen, bijvoorbeeld als een ander kind zijn speelgoed niet met je Ram wil delen. Wees er dus alert op dat je kind geen poppen/ballen/snoep van een ander afpakt.

Streken Stier (20 april – 20 mei)

Kinderen met dit sterrenbeeld zijn loyaal en nuchter, maar ook extreem koppig en gek op discussies. Reken dus op veel discussies met je Stiertje (en ook dat hij die vaak wint).

Streken Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Maak je borst maar nat! Tweelingen zijn ongelofelijk slim. De keerzijde? Soms zijn ze sluw en doortrapt. Je hebt dus ogen in je achterhoofd nodig om deze kinderen in de gaten te houden. Voor je het weet geven ze hun zusje een duw als je even niet kijkt of lezen ze stiekem nog uren in bed terwijl ze al lang hadden moeten slapen. O, ze vinden ook altijd de Sinterklaascadeautjes, hoe goed jij ze ook verstopt.

Streken Kreeft (22 juni – 22 juli)

Zet jezelf schrap voor de nodige mood swings, zeker als je Kreeftje te weinig slaap of eten heeft gehad. Een kind met dit sterrenbeeld is loyaal en betrouwbaar, maar wordt soms overwelmd door emoties. Daardoor zijn deze kinderen ook een tikkeltje onvoorspelbaar.

Streken Leeuw (23 juli – 21 augustus)

Het is een mission impossible om dit kind z’n kamer te laten opruimen. Leeuwtjes doen dat niet, nooit. Hoe vaak je er ook om zeurt of smeekt. Leeuwen zijn nu eenmaal koppig en lui. Is de slaapkamer toch ineens smetteloos schoon? Kijk dan even onder het bed of in de kast. Juist ja.

Streken Maagd (22 augustus – 22 september)

Vergis je niet, jonge Maagden zijn on-ge-lofelijk perfectionistisch. Maar dat betekent ook dat ze niet bepaald flexibel zijn. Bereid je voor op woedeaanvallen (inclusief dikke tranen) als een vriendje afbelt of als slecht weer roet in het eten gooit bij een geplande picknick.

Streken Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Weegschaal-kinderen vergeten alles en iedereen in hun verstrooidheid, of dat nu hun huiswerk is of hun hoofd (al een geluk dat dat vastzit). De keren dat jij paniekerige telefoontjes kreeg waarna jij nog last minute lunchpakketjes, schoolprojecten en hockeysticks moest komen brengen, zijn niet meer op twee handen te tellen.

Streken Schorpioen (23 oktober – 22 november)

Schorpioentjes hebben een geheugen als een olifant en zijn daarom vaak nogal wraakzuchtig. Daarbij komt dat ze ook nog eens goede planners en strategen zijn. Heb je een aanvaring met je Schorpioen gehad? Schrik dan niet wanneer er gekke dingen gebeuren in huis. Kikkers in je schoenen, bijvoorbeeld.

Streken Boogschutter (23 november – 22 december)

Heb je een Boogschuttertje in huis? Wees er dan op voorbereid dat je af en toe de silent treatment krijgt. Boogschutters zijn ontzettend optimistisch van aard, maar weten niet hoe te reageren wanneer ze zich ongemakkelijk voelen. Ze ontwijken ruzies en kiezen er liever voor om iemand strak te negeren.

Streken Steenbok (23 december – 20 januari)

Kinderen met dit sterrenbeeld zijn kampioenen in mokken. Ze hebben een beetje een pessimistische aard, dus als de dingen niet volgens wens gaan, krijg je de nodige verwijten naar je hoofd geslingerd. Don’t worry, ze menen daar niets van.

Reageer op artikel:
De streken van je kinderen voorspeld op basis van hun sterrenbeeld
Sluiten