Marleen
Marleen Kids 13 mrt 2019

Hilarische strip over mama’s die nooit leuk op de foto staan met hun kind

Je herkent het vast wel. Op je smartphone staan wel miljoenen foto’s van je partner met jullie kleine spruit. Maar wanneer jij een foto met le baby neemt, dan sta je er weerzinwekkend op (en niet in de goede zin van het woord). Deze strip – die as we speak heet- gaat helemaal viraal en legt dit herkenbare moment op geweldige wijze vast.

Hilarische strip

Als moeder sta je bijna nooit op de foto. Daar kom je pas achter als je door al die honderd ‘kijk eens hoe lief die mondhoek omhoog krult als hij slaapt’-foto’s scrollt. Wees gerust, je bent zeker niet alleen. Toen de onderstaande strip op het internet werd gezwierd, bleken honderden moeders een man te hebben die nooit de juiste foto kan maken.

Foto’s maken + mannen = ramp

Sorry guys, dit fenomeen lijkt vooral te bestaan onder vrouwen die een kind hebben met een man. Er blijkt immers – gezien de duizenden reacties op de foto – een groot verschil te bestaan tussen hoe mannen een foto nemen van hun kind met de moeder en hoe vrouwen dit andersom op hun beurt doen. Op de één of andere manier zit er nooit een pareltje tussen wanneer papalief achter de camera staat. Maar wanneer jij als moeder achter de lens kruipt, trek je de ene na de andere oogstrelende foto.

De strip, gemaakt door comic artiest Victoria Bolduc, zorgt in ieder geval voor veel herkenbaarheid. Het onderschrift bij de strip zegt genoeg. ‘Foto’s van mijn man met de baby vs. foto’s van mijzelf met de baby’. Je partner krijgt het op de een of andere manier toch altijd voor elkaar om net die ene verkeerde hoek uit te kiezen, waardoor je er minder fotogeniek uitziet dan je denkt. Of je kind lijkt er half stoned op te staan, omdat hij of zij net met zijn of haar oogjes knippert.

Selfie to the rescue

Op Reddit zijn gebruikers het er helemaal over eens dat deze hilarische strip de spijker op de kop slaat. Want behalve slechte foto’s van jezelf met een kind, gebeurt het eigenlijk nog veel vaker dat je als moeder überhaupt niet op de foto te bekennen bent (tenzij je een selfie maakt). Zo schrijft een moeder heerlijk sarcastisch: “Ik ben bang dat de kinderen op een dag naar onze foto’s zullen kijken en zeggen: ik ben blij dat we papa hadden, want mama was er nooit.”

Dit vind je misschien ook interessant

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Hilarische strip over mama’s die nooit leuk op de foto staan met hun kind
Sluiten