Persoonlijk 3 jan 2019 Jill

15 struggles die je herkent als je als studentenjob aan de kassa hebt gewerkt

Als je ooit aan de kassa hebt gezet in de lokale supermarkt, heb je daar een hele resem aan herinneringen aan overgehouden. Iemand die zijn geld vergeten was, iemand wiens haar even vettig was al de frituurolie die hij wou kopen, … De volgende struggles herken je ook vast.

1. De barcode van een product werkt niet

Meestal is een studentenjob aan de kassa niet de meest avontuurlijke functie: je neemt een product vast, scant de barcode en neemt het volgende product. Maar als een barcode niet werkt en je helemaal uit je flow getrokken wordt, vergt je job toch plots wat concentratie. Want dan moet je die ellenlange barcode handmatig invoeren. *zucht*

2. Mensen die met groot geld betalen

Je hebt ze er altijd tussen zitten: zij die met vijftig euro betalen als ze maar 2,58 euro hoeven te betalen. De technologie doet gelukkig het rekenwerk, maar het is aan jouw om de juiste muntjes uit de kassa te halen.

studentenjob kassa supermarkt

3. Mensen die aan je kassa komen terwijl die dicht gaat

Is de drukte voorbij? Dan mag er een kassa dicht en met wat geluk is dat de jouwe zodat je vroeger naar huis kunt. Je plaatst het bordje dat de kassa gaat sluiten, maar de rij aan klanten bijna op is, glipt er nog gauw iemand achteraan. Vooruit dan maar.

4. Te weinig geld in je kassa

Geen munten van twee euro meer is al irritant, als je kassa helemaal geen contant geld meer heeft is dat uiterst irritant. ‘Even wachten, mensen’. Je weet alweer precies hoe iedereen je aankeek.

5. Klanten die geen gedag zeggen

Bent u uw tong verloren, meneer?

6. Leeftijd inschatten

Als iemand met een fles drank aan jouw kassa verschijnt, is het altijd de vraag of je legitimatie moet vragen of niet. Als degene al wat ouder is en je vraagt het, is het niet goed. Als degene te jong is en je vraagt het, is diegene ook weer boos. Je kan het nooit goed doen.

7. Mensen die niet zien dat ze aan een kassa zonder contant geld staan

Aan een kassa zonder contant  geld heb je nooit het probleem dat je niet meer kunt teruggeven op dat irritante briefje van 100 euro. Maar het is wel zo fijn dat mensen beseffen dat jij dus helemaal geen contant geld hebt en ze met de kaart moeten betalen. Zeker als ze dat beseffen voor jij alle 23 producten ingescand hebt.

studentenjob kassa supermarkt

8. Duizend keer goeiemorgen en goedemiddag zeggen

‘s Ochtends begin je ietwat slaperig, maar vrolijk aan je shift. Lang leve de klantvriendelijkheid. Goeiemorgen, goeiemorgen, goeiemorgen, … Tot enkele mensen dat niet terug zeggen en je goeiemorgen een gemompelde goeiemorgen wordt en het iets moeilijker wordt om bij iedere klant een glimlach op te zetten.

9. Klanten die het beurtbalkje vergeten

Dat ding dat de boodschappen van verschillende klanten scheidt heet een beurtbalkje. Jij weet dat als professionele kassabeheerder. Maar sommige mensen lijken niet te beseffen waar dat balkje voor dient waardoor jij mag raden wiens boodschappen waar stoppen. Dat leverde je opnieuw wat boze gezichten op. Ja hallo, je kan toch niet ruiken van wie welke boodschappen zijn?

10. Grappen over je naam

Van mensen die met trots je naam zeggen omdat ze je herkennen van vorige woensdag toen je ook een shift had tot mensen die grappen maken over je naam. Origineel, die had je nog niet gehoord!

studentenjob kassa supermarkt

11. Klanten die klagen over de prijs

Mogen klanten klagen over de prijs? Uiteraard. Maar het is niet zo efficiënt om dat bij jou te doen, want jij hebt daar nu eenmaal niets over te zeggen. En daarbij: hij heeft het product toch zelf in z’n winkelmandje gelegd?

12. Klanten die een vreemde taal spreken

In het Engels kun je je nog wel redden, en met wat geluk in het Frans en Duits ook nog. Maar als de klant ineens een heel andere taal spreekt wordt het meer een soort gebarentaal. Gelukkig zijn cijfers wat universeler.

13. Eten scannen en honger hebben

Honger hebben terwijl je een doos donuts of een pizza scant. Je snapt het wel.

studentenjob kassa supermarkt

14. Klanten die iets zijn vergeten

Ze hebben al hun boodschappen al op de band gelegd en dan bedenken ze ineens dat ze nog een tros bananen nodig hebben. Ja hoor, we wachten wel. Alle tijd van de wereld.

15. Bonnetje?

Als je je de hoeveelheid bonnetjes herinnert die je hebt weggegooid omdat de klant het niet nodig vond die mee te nemen, besef je waarom het regenwoud zo gekrompen is de voorbije millennia.

Lees ook: De snelste kassa in de supermarkt kiezen doe je zo

Reageer op artikel:
15 struggles die je herkent als je als studentenjob aan de kassa hebt gewerkt
Sluiten