Persoonlijk 14 sep 2018 Jill

Deze 5 symptomen geven aan dat het tijd is voor een nieuwe job

Het belangrijkste in je leven is uiteraard je gezin. Maar dat neemt niet weg dat je job een groot deel van je leven vormt. Die doe je dus het best graag. Herken je onderstaande dingen? Dan is het misschien tijd voor een nieuwe job.

1. De relatie met je collega’s verloopt stroef

Een stroeve werkrelatie met collega’s en/of je baas is niet fijn voor de sfeer op je werk en kan je onnodige stress opleveren wanneer je thuis bent. Daar heb je als mama of papa alles behalve nood aan. Als je iedere avond overstressed en ondergewaardeerd thuiskomt en niet geniet van het leven, moet je je conclusies trekken.

2. Je verliest interesse in je job

Wanneer je niet langer gedreven wordt om nieuwe dingen te leren, op de hoogte te blijven van je bedrijf of niet eens meer deelt wat je voor werk doet, ben je duidelijk je interesse in je werk verloren. Ziet het er niet naar uit dat je werk gaat veranderen, dan kun je niet alleen een andere werkgever, maar ook een andere job overwegen.

3. Je krijgt niet voldoende waardering

Wanneer je goed werk levert is het aangenaam om wat waardering te krijgen. Wanneer je meer gewaardeerd voelt op het werk, zul jij jezelf uiteindelijk zelfverzekerder voelen, nóg beter werk afleveren en met plezier gaan werken. Je hoeft niet voor elke e-mail die je verstuurd hebt een schouderklopje krijgen, maar een béétje waardering mag je wel verwachten.

4. Er gaan constant collega’s op zoek naar een nieuwe job

Werknemers blijven langer bij een bedrijf wanneer ze de werkomgeving fijn vinden. In een bedrijf waar de baas tegenvalt of er bijvoorbeeld geen oog is voor de balans van je werk- en je privéleven zullen collega’s sneller van baan veranderen. De kans dat jij nog in een omgeving wilt werken waar iedereen vertrekt is dan misschien ook niet heel groot.

5. Je functie verandert (te hard)

Wanneer er dingen veranderen binnen het bedrijf en jouw functieomschrijving wordt herzien, moet je alert blijven. Voel je je nog wel goed in die nieuwe functie? Heb je voldoende omhanden zonder dat je iedere avond enkele uren moet overwerken terwijl je qualitytime met je gezin had ingepland?

Wanneer je jezelf in één of twee van deze situaties herkent, is het misschien tijd om ontslag te nemen. En dat doe je het liefst zonder bruggen te verbranden.

Reageer op artikel:
Deze 5 symptomen geven aan dat het tijd is voor een nieuwe job
Sluiten