Paulien
Paulien Uit 18 okt 2018

Throwback Thursday: tekenfilm-intro’s uit de jaren 80 en 90 #1

De intro’s van deze tekenfilms transporteren je als het ware terug naar je kindertijd: op je buik, in je pyjama en voor de tv. Dit is de ultieme collectie tekenfilm-intro’s uit de jaren ’80 en ’90, dus hou je klaar voor extreem nostalgische gevoelens.

Ovide en zijn vriendjes

Ovide woonde samen met zijn vriendjes Polo de straatveger, Peli de winkelier, Dikbuik de kok, Luiaard, en de koala-drieling Ko, A en La op een prachtig tropisch eiland. Jammer genoeg was de slang Pie er elke aflevering om roet in het paradijselijke eten te gooien.

Ducktales

Iedereen kent Kwik, Kwek en Kwak nog wel en ook Dagobert Duck is geen onbekende. Deze intro is misschien wel de meest legendarische in de lijst dus zing maar zonder schaamte luidkeels mee.

Maja de bij

Technisch gezien is dit een tekenfilm uit de jaren ’70, maar dit bezige bijtje blijft populair tot de dag vandaag. Dank je wel Studio 100!

De snorkels

Waar Snorkelland precies ligt is niet duidelijk, maar dat jij er als kleintje graag naartoe wou is zeker. En dat Allstar, Okkie, Daffney en Toeter jou beste vrienden zouden worden, stond in de sterren geschreven.

Winnie de Poeh

Deze schattige honingbeer gaat al enkele generaties mee en heeft dus ook meerdere intro’s op zijn naam. Ongeacht welk gevaar, bleven ze bij elkaar: Winnie, Knorretje, Teigetje, Kanga, Roe, Iejoor, Konijn en Uil. De wijsheden uit deze reeks kun je ook als ouder nog dagelijks toepassen.

Beestenbos is boos

We blijven nog even bij dieren in een bos met ‘Beestenbos is boos’Met deze ongelofelijk dramatische begingeneriek wist je onmiddellijk dat deze serie het serieus meende. Als je opzoekt wie de hoofdpersonages zijn, krijg je een ellenlange lijst van overleden personages. George R. R. Martin zou er bijna jaloers van worden.

Barbapapa

Barbapapa, Barbamama, Barbabee, Barbalala, Barbabientje, Barbabob, Barbabella, Barbabenno, Barbaborre,…

Teenage Mutant Ninja Turtles

Deze gemuteerde schildpadden met een talent voor oosterse gevechtskunst kent iedereen wel. En dan vooral hun iconische namen: Leonardo da Vinci, Donato di Niccolò di Betto Bardi (Donatello), Raffaello Sanzio (Raphael), en Michelangelo Buonarroti. 

Alfred Jodokus Kwak

Naast deze ontzettend opgewekte intro is er natuurlijk ook nog dat andere legendarische Alfred Jodocus Kwak-nummer: ‘Ik ben vandaag zo vrolijk’.

Calimero

Dit schattige, zwarte kuikentje met een eierdopje op zijn hoofd maakte de gekste dingen mee. Piep-piep-hoi.

De Smurfen

Deze blauwe wezentjes hebben fans over heel de wereld. Iedereen is gek op de smurfen. Behalve Gargamel en Azraël natuurlijk.

The Flintstones

WILMAAAAAA!!!

Reageer op artikel:
Throwback Thursday: tekenfilm-intro’s uit de jaren 80 en 90 #1
Sluiten