Janne
Janne Kids 22 aug 2018

4 tips om de terugkeer naar school makkelijker te maken

De zomervakantie is een grote, verwarrende onderbreking van de routine van je kind. De eerste schooldag is dan ook niet altijd simpel. Wij hebben enkele tips zodat de terugkeer naar school soepeler verloopt. 

Kom met een plan van aanpak

Ga voor de eerste schooldag even met zijn allen rond de tafel zitten om een plan van aanpak te bepalen. Wanneer gaat de wekker, wie smeert de boterhammen, nemen jullie de auto of gaan jullie met de fiets? Ook kun je al even kijken naar de regeling na schooltijd: bepaal bijvoorbeeld waar, wanneer en hoe lang je kind huiswerk moet maken (als ‘ie al meteen huiswerk heeft tenminste).

Bereid de terugkeer naar school samen voor

Ga samen winkelen om een nieuwe vulpen te kopen en bekijk alvast wat je kind de eerste week als lunch wil meenemen. Door die kleine beslissingen aan je lieverd over te laten kijkt hij minder op tegen de terugkeer naar school, want die zal precies lopen zoals hij het wil.

Samen sterk

Bekijk met je vriendinnen of de buurvrouw hoe jullie kunnen samenwerken. Denk aan carpoolen naar school of voetbal, maar ook aan kinderopvang op woensdagnamiddag en hulp bij huiswerk. Vele handen maken licht werk.

Voer geleidelijk veranderingen door

Wacht niet tot de allerlaatste dag om je kind op zijn gewone slaapuur in bed te steken. Het is zomer en wat langer opblijven kan geen kwaad, want ‘s ochtends kunnen ze ook vaak een uurtje langer blijven liggen. Maar nu school weer voor de deur staat werk je best weer naar die slaaptijd toe, want je weet zelf ook dat je van vandaag op morgen je slaapritme niet kunt veranderen.

Lees ook: Haalbare tips om een routine voor je kind te creëren

Reageer op artikel:
4 tips om de terugkeer naar school makkelijker te maken
Sluiten