Jill
Jill Culinair 12 sep 2019

Druilerig weer? Deze Thaise broccolisoep warmt je helemaal op

Als het buiten druilerig weer is, maakt deze Thaise broccolisoep onze dag weer nét dat tikje beter. En je raad het al: wij mogen het recept van ons zusje Culy met jou delen.

De basis is een groene currypasta met gember, citroengras en limoenblaadjes, die je in een handomdraai maakt in een keukenmachine.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 sjalot, gehalveerd
  • 3 tenen knoflook, geplet
  • 1 stengel citroengras, in ringetjes
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 2 limoenblaadjes
  • 1 groene peper, zonder zaadjes
  • 500 gram broccoli
  • 400 ml kokosmelk
  • 250 ml water
  • 260 gram doperwten (diepvries)
  • 1 à 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • Scheutje olie

Ter garnering:

  • 15 gram koriander, fijngehakt
  • Gebakken uitjes
  • 1 limoen, in partjes

Recept voor Thaise broccolisoep

  1. Doe de sjalot, knoflook, citgroengras, gember, limoenblaadjes en groene peper in een keukenmachine. Maal ze tot een groene currypasta.
  2. Verhit een scheutje olie in een soeppan op medium tot laag vuur. Bak de currypasta tot ‘ie lekker geurig is en begint te bruinen, ongeveer 3 minuten.
  3. Voeg de broccoli toe, samen met de kokosmelk. Tip: houd een klein beetje kokosmelk om vlak voor het opdienen over de soep te druppelen. Schep de broccoli om en giet dan het water erbij. Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag.
  4. Leg een deksel op de pan en laat de broccoli 10 minuten garen, tot ‘ie zacht is.
  5. Doe de bevroren doperwten erbij en laat even mee verwarmen tot ze ontdooid zijn.
  6. Pureer de soep helemaal glad met een staafmixer of in een blender. Check of de soep de juiste dikte heeft en voeg indien nodig nog wat water toe.
  7. Breng de soep op smaak met de vissaus en een eetlepel limoensap. Voeg meer toe als je dat lekker vindt.

Meer soep?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Druilerig weer? Deze Thaise broccolisoep warmt je helemaal op
Sluiten