Surinde
Surinde Persoonlijk 8 mei 2019

The Ex Files: hoe houd je de relatie goed met je ex voor de kinderen?

Van je partner scheiden na een relatie van jaren is zwaar. Als hier dan nog eens kinderen bij komen, wordt het echt moeilijk. Je krijgt amper tijd om de breuk te verwerken, want je moet afspraken maken over de kinderen. Met deze tips kom je dat stapje dichter bij een goede relatie met je ex.

The ex files

Zet je eroverheen

Met je ex omgaan is niet makkelijk, zeker naargelang de reden waarom jullie uit elkaar zijn gegaan. Je bent kwaad, gekwetst en wilt niets liever dan hem kwetsen, maar dit is geen goed idee wanneer er kinderen in het spel zijn. Probeer daarom vriendelijk – of op zijn minst beleeft- te zijn tegen je ex-man. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk.

Als je echt niet in dezelfde ruimte als je ex-partner kunt zijn, kun je altijd afspraken maken via e-mail. Op deze manier kan je gevoelige onderwerpen aankaarten, terwijl je toch nog even de tijd hebt om alles wat je zegt en hoe je dat verwoord na te lezen. Typ je mail uit, ga iets doen om je gedachten te verzetten en lees je mail nog eens na voordat je ‘m doorstuurt. Probeer de mail te schrijven op een aangename toon, ook al voel je je niet zo.

Het is cruciaal dat je niet slecht gaat praten over je ex-man in het bijzijn van je kinderen. Wat zijn gebreken ook zijn, je kinderen zien hun vader graag. Het kan zijn dat je ex-partner besluit jullie kinderen niet te bezoeken of weigert kinderalimentatie te betalen en dus het leven van je kind ellendig maakt.

Als dit het geval is erken dan de gevoelens die je kind heeft; empathie is belangrijk zolang je er geen woede bijvoegt. Zo kan je zeggen “Ik weet dat het moeilijk is dat papa deze woensdag weer niet kon komen”. Maar voeg daar geen sneer naar hem aan toe à la “Je vader heeft zijn prioriteiten niet juist”.

Lees ook:

Hé daar, deze 7 dingen hoeft je kind écht niet te weten

Daten als single ouder? Met deze vijf tips ben je er klaar voor

Dingen die je met je partner moet bespreken voor jullie aan kinderen beginnen

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
The Ex Files: hoe houd je de relatie goed met je ex voor de kinderen?
Sluiten