Uit 2 jan 2019 Jill

Films voorjaar 2019: de knotsgekke, Britse kinderfilm ‘The Kid Who Would Be King’

In het voorjaar van 2019 komen er weer heel wat films uit. Wij blikken de komende weken graag vooruit op enkele waar we zelf naar uitkijken. Deze week: ‘The Kid Who Would Be King’.

Geen animatie

Tegenwoordig staat kinderfilm vaak synoniem aan animatiefilm. Daarom is ‘The Kid Who Would Be King’ als een fris briesje in een open veld. Het verhaal begint als een underdog-verhaal (wie houdt daar nu niet van?) tot hoofdpersonage Alex een mysterieus zwaard uit een rots trekt. Je raadt het al: het blijkt Excalibur te zijn, het mythische zwaard van koning Arthur van de Ronde Tafel.

Mix tussen fantasie en realiteit

Daarna begint een knotsgek avontuur waarin het aan Alex is om de wereld te redden (wat had je verwacht?). Vol Britse humor en met een prachtig contrast tussen de fantasiewereld en de realiteit lijkt het een film te worden die je op het ene moment op het puntje van je stoel doet zitten en op het andere over de vloer doet rollen van het lachen.

Onze favoriete quote uit de trailer? Die komt helemaal op het einde wanneer blijkt dat een van de kinderen een uitstekende chauffeur is.

‘The Kid Who Would Be King’ is vanaf 3 april in België te zien.

Reageer op artikel:
Films voorjaar 2019: de knotsgekke, Britse kinderfilm ‘The Kid Who Would Be King’
Sluiten