Paulien
Paulien Thuis 8 nov 2018

Throwback Thursday: Deze hits werden dit jaar meerderjarig #1

Het is intussen al 18 jaar geleden dat we allemaal rondliepen met heupjeansbroeken met strassteentjes op de zijkant die wijd uitliepen over onze cowboybotten. (Dank je wel, Paris Hilton). Hoewel we de trends van toen zo snel mogelijk willen vergeten, zullen de hits altijd een plekje in ons hart behouden.

Het muzikale assortiment dat het jaar 2000 te bieden had is zo breed dat we je twee keer 18 hits kunnen voorschotelen die dit jaar 18 werden. Dus haal je hoofdtelefoon boven en bereid je voor op nostalgie en verplaatst schaamtegevoel. (Ja, jij zag er toen ook zo uit!)

1. Nelly Furtado – ‘I’m like a bird’

Dit was de eerste single van de ‘hippe’ Nelly Furtado. De videoclip lijkt nu een middelmatig filmpje van de Musically-app maar we gaan niet ontkennen dat we dit nummer met fladderende armen meermaals hebben meegebruld.

2. Dj Casper – ‘Chachaslide’

Bij dit nummer waagden zelfs de compleet aritmische jongens zich op de dansvloer tijdens de schoolfuif. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat dit nummer eigenlijk niet werd geschreven voor de hitlijsten maar voor aerobicslessen. Two hops, two hops!

3. Eminem – ‘The real Slim Shady’

De eerste single van het derde album van Slim Shady heeft een leuk verhaal. De producer wou een introductie nummer dat het album inleidde. Hij vroeg Eminem een uur voor het album af moest zijn, toch nog iets in te zingen. En dat werd deze absolute monsterhit.

4. U2 – ‘Beautiful day’

Een van de grootste hits van de Ierse band tot vandaag. Leuk weetje: ze hebben sinds 2000 geen enkel optreden meer gegeven zonder deze knaller op de setlist te zetten.

5. Papa roach – ‘Last resort’

Jammer genoeg vind je op YouTube enkel nog de gecensureerde versie. Gelukkig kan jij dit nummer moeiteloos meezingen mét vloekwoorden. Hou je dus niet in en zing luidkeels mee.

6. Linkin Park – ‘In the end’

Dit nummer krijgt een nog zwaarder gevoel nu de leadzanger Chester Bennington er niet meer is. Desalniettemin blijft het een hit van formaat die vandaag nog steeds even bekend is als 18 jaar geleden.

7. Shaggy – ‘It wasn’t me’

Iets lichtvoetiger is deze licht seksistische hit van Mr. Boombastic. In het nummer legt hij zijn buurman uit hoe hij een echte player moet zijn en dat hij vooral altijd alles moet ontkennen wat zijn vriendin hem ten laste legt. Heeft ze camerabeelden? Dat was jij niet. Nope. Dat was iemand anders. Goede logica Mr. Lovalova.

8. Wheatus – ‘Teenage dirtbag’

Deze clip maakt elke eenzame tiener hoopvol. De boodschap is: uiteindelijk komt alles goed. Maar dat is bij Wheatus bijna niet het geval. Op het einde van de opnames van de videoclip viel een discobal op het hoofd van Jason Biggs. We zijn blij dat ze dat toch maar uit het filmpje zelf hebben weggelaten.

9. Bon Jovi – ‘It’s my life’

De harten van meerdere generaties gingen sneller slaan dankzij deze rockbink. Onze stemmen zijn ook niet meer wat ze geweest zijn sinds dit nummer uitkwam en we de longen uit ons lijf schreeuw(d)en: It’s. My. Life!

10. Baha men – ‘Who let the dogs out?’

Dit lied lijkt absoluut nergens over te gaan, maar als je beter luistert heeft het een diepere betekenis. De leadzanger legt uit dat het lied gaat over hoe mooi de wereld was tot mannen besloten vrouwen lastig te vallen. De ‘dogs’ zijn dus de vervelende mannen en het lied is een protest daartegen.

11. NSYNC – ‘It’s gonna be me’

Elk muzieklijstje mag van ons de nillies-versie van Justin Timberlake bevatten. Zeker als er danspasjes mee gemoeid zijn. It’s gonna be May.

12. Britney Spears – ‘Oops … I did it again’

Van Justin naar zijn toenmalige vriendin Britney ‘Bitbit’ Spears. Elke vrouw heeft wel eens de danspasjes van deze clip proberen na te doen. En we kennen de tekst zo goed dat we zelfs de gesproken stukken kunnen meelippen.

13. Abel – ‘Onderweg’

Het is al lang verleden tijd …

14. Mary Mary – ‘Shackles (Praise you)’

Toen we meezongen met dit nummer anno 2000 hadden we waarschijnlijk niet door dat dit nummer zo religieus was. De twee zussen vernoemden hun band zelfs naar Maria en Maria Magdalena.

15. Sonique – ‘It feels so good’

Deze Britse dj en zangeres woonde al vanaf haar zestiende alleen en ze overwon borstkanker. Niets dan respect voor deze popprinses.

16. Milk Inc – ‘Walk on water’

Jammer genoeg geen videoclip bij deze danceklassieker. Dus beeldden we ons Regi achter zijn keyboard en (toen nog) Ann met haar blauwe highlights in terwijl ze rondspringen op het ‘Tien om te zien’-podium.

17. Santana – ‘Maria Maria’

Het gitaarspel van Santana gecombineerd met de beats van The product G&B zorgen voor het zwoelste nummer van het jaar 2000. Stilstaan is geen optie.

18. Sisqo – ‘Thong song’

Afronden doen we deze week met deze Thong song. Sisqo is misschien wel de beste belichaming van de nillies. De witte outfit, vrouwen in bikini, auto in de woestijn, dansen op het strand, … Kortom een pareltje van een clip.

To be continued …

Lees ook: Throwback Thursday: hits van twintig jaar geleden

Reageer op artikel:
Throwback Thursday: Deze hits werden dit jaar meerderjarig #1
Sluiten