Paulien
Paulien Thuis 15 nov 2018

Throwback Thursday: deze hits werden dit jaar meerderjarig #2

Zin om je instant oud te voelen? Al een lange tijd geen hese stem meer gehad van het meebrullen met je favoriete nummer? Nood aan een stevige dosis nostalgie? Lees dan zeker het tweede deel van de Throwback Thursday over hits die dit jaar 18 jaar zijn geworden.

1. Anouk – ‘Michel’

We beginnen rustig met ‘Michel’ van Anouk. Als je bij een jeugdbeweging hebt gezeten, heb je deze minstens één keer gezongen aan het kampvuur. Hopelijk wel zonder de gouden grill.

2. Scoop – ‘Drop it’

De titel zegt je misschien niets meer, maar dit nummer knalde sowieso ooit door je boxen. Deze hit van van Belgische makelij wordt eigenlijk al bijna 19, maar in 2000 werd het nummer pas echt opgepikt in de hitlijsten.

3. Mya – ‘Case of the ex’

Mya heeft sinds 2000 niet stil gezeten. Ze acteerde in verschillende films, bracht nog albums uit en startte haar eigen VZW die kansarme jongeren helpt om hun talenten te ontwikkelen. Maar we kennen haar toch nog voornamelijk van deze iconische dans in de woestijn.

4. Craig David – ‘7 days’

In deze hit legt Craig David uit hoe hij vlotjes een meisje versiert en hoe hij een week met haar doorbrengt. Dat alles vertelt hij aan zijn kapper. Wij vragen ons vooral af waarom die kapper niet even die millimeter-ringbaard afscheert. Andere tijden zeker?

5. Madonna – ‘Music’

In 2000 bestond de muziekcarrière van Madonna exact 18 jaar, ze deed er nog vlot 18 bij en wij twijfelen er niet aan dat er nog eens 18 volgen.

6. Destiny’s Child – ‘Say my name’

In deze videoclip worden nieuwe leden Michelle Williams en Farrah Franklin geïntroduceerd, hoewel we de vorige leden LeToya Luckett en Latavia Roberson nog kunnen horen. Die laatste twee werden namelijk heel plots vervangen omdat ze het niet eens waren met de managementstijl van papa Knowles. Drama!

7. Darude – ‘Sandstorm’

Nog een sterk staaltje elektronische muziek uit het jaar 2000 komt van Darude. Deze oorwurm raak je vandaag niet meer kwijt. Het lied blijft razend populair omdat de game-gemeenschap er zowat hun volkslied van heeft gemaakt, dus de kans is groot dat je kleine gamer thuis deze hit ook kent.

8. Christina Aguilera – ‘Come on over (All I want is you)’

In haar begin jaren had ze rode highlights, camouflagebroeken en een kilo diamantjes op haar buik plakken. Ook was ze fan in een volledig witte outfit een dansbreak houden met een man of 20. Overblijfselen van de nineties waarschijnlijk.

9. Samantha Mumba – ‘Gotta tell you’

In de videoclip riskeert Samantha meerder malen haar leven: ze springt van gebouwen en ze wordt door kranen van het ene dak naar het andere gedragen. Uiteindelijk ziet ze haar vliegtuig net vertrekken. Maar dat haalt ze vlotjes al lopend in en zo vliegt zo toch nog weg. Ze zal echt iets belangrijks te vertellen hebben.

10. Kelis – ‘Caught out there’

Een refrein dat bestaat uit de regel ‘I hate you so much right now’ en geschreeuw. Het klinkt niet als een topper, maar dat is het wel. Gooi daar nog een geweldige clip bij en de charismatische verschijning van Kelis en je hebt een hit.

11. Backstreet Boys – ‘Show me the meaning’

Dit nummer en bijbehorende videoclip zijn opgedragen aan Denniz Pop, de producer en schrijver van de nummers van Backstreet Boys. Zeker het bekijken waard.

12. Pink – ‘There you go’

Misschien niet het meest bekende Pink-nummer van die periode, maar haar debuut mocht niet ontbreken van deze lijst. In de clip neemt ze op een wel heel originele manier wraak op haar ex. Ook staat ze plots met een witte bivakmuts topless te zingen. Voor elk wat wils.

13. Gabrielle – ‘Rise’

Haar ene oog altijd verstopt achter een zonnebril of goed gedrapeerd haar. Deze Britse zangeres maakte meerdere prachtige nummers en afgelopen zomer bracht ze na 11 jaar een nieuw album uit. We zijn alvast fan van deze comeback.

14. Zombie Nation – ‘Kernkraft 400’

De laatste elektronische dansplaat in de lijst, maar misschien ook wel de bekendste. Het is ook meteen de vaagste clip uit de hele lijst. Maar oordeel daar vooral zelf over.

15. Sugababes – ‘Overload’

De Sugababes hebben veel verschillende leden gekend. Deze eerste formatie hield maar één jaar stand omdat Keisha Siobhan wegpestte. Klinkt misschien wat kinderachtig, maar de zangeressen waren amper 14 toen ze met de groep begonnen.

16. The Corrs – ‘Breathless’

Dit gezin vond het perfecte recept om monsterhits te creëren. Je neemt drie zussen en een broer met Ierse roots die perfect folkmuziek met pop kunnen combineren. Et voilà! The Corrs zijn een feit.

17. Anastacia – ‘I’m outta love’

Het meest herkenbare stemgeluid van de nillies is zonder twijfel die van Anastacia. Stilzitten is geen optie bij deze ongelofelijk dansbare plaat. Excuseer ons even terwijl we onze zonnebril met gekleurde glazen terug gaan zoeken.

18. Jodi Bernal – ‘Que si Que no’

Afsluiten doen we met een absolute nillies-klassieker. De Nederlandse Jodi Bernal had een ongelofelijke hit beet met deze ‘Que si que no’. Diepzinnige inzichten bevat het lied niet, maar het zingt zo makkelijk mee. En het dansje was al even fantastisch.

Het eerste deel gemist?

Throwback Thursday: Deze hits werden dit jaar meerderjarig #1

Reageer op artikel:
Throwback Thursday: deze hits werden dit jaar meerderjarig #2
Sluiten