Paulien
Paulien Thuis 11 jul 2019

Throwback Thursday: tekenfilm-intro’s uit de jaren 80 en 90 #2

Luisteren naar de begingenerieken van je favoriete tekenfilms uit lang vervlogen tijd voelt net als in een tijdmachine stappen. We nemen je graag nog eens mee naar je kindertijd met het vervolg van de tekenfilm-intro’s-lijst uit de jaren 80 en 90. Hou je klaar voor een stevige portie nostalgie.

Ken jij ze allemaal nog?

Dommel

Dommel en zijn baasje Semafoor zitten misschien iets verder in het geheugen, maar het liedje over de corpulente, witte hond blijft catchy.

Vrouwtje Theelepel

Vrouwtje Theelepel, eigenlijk Thea, was een vreemde snuiter. Ze kromp te pas en te onpas naar de grote van haar kleine theelepel en praatte met alle dieren.

Pingu

De geestelijke vader van de gekleide pinguïn stierf afgelopen mei in Italië. Maar de pinguïn blijft even populair, zijn filmpjes op youtube hebben maar liefst 55 miljoen views. Neut neut!

Scooby Doo

Deze getekende detectiveserie diende als inspiratiebron voor de velen die nog zouden volgen. Maar niemand deed het zo goed als de Scooby Gang.

Ewoks

Na het overweldigende succes van Star Wars, kwam er deze spin-off over Wicket, Weechee en Widdle. In een prachtig bos op de planeet Endor beleefden deze broertjes allerlei avonturen met elfjes, trollen, heksen en de enge koning Gorneesh.

Boes

Boes de os heeft elke aflevering gezelschap van onder andere de niet al te slimme hond Saffie, schildpad Dolly die geregeld haar schild verliest, Shampoo de gorilla en TumTum de olifant. Echte boerderijdieren dus.

Troetelbeertjes

Troetelbeertjes, straal!

My little pony

Een tekenfilm die gegrift staat in het geheugen van elk meisje met een intro die de tand des tijds doorstaan heeft. Isn’t the world a lovely place? Het is onmogelijk dit lied mee te zingen zonder een brede glimlach op je gezicht.

Seabert

Seabert de witte zeehond redde samen met zijn vriendjes Tommy en Aura een heleboel bedreigde diersoorten.

Teddy Ruxpin

In deze tekenfilm moesten Teddy, Grubby en Newton Gimmick aan de hand van een oude landkaart op zoek naar de tweede helft van een medaillon. Hun zoektocht bracht hen naar verschillende landen en ging gepaard met het nodige avontuur.

Bouli

Bouli, de magische sneeuwman die niet kon smelten, woonde met al zijn vriendjes in het Blauwe Woud. Hij was tot over zijn sneeuwpop-oren verliefd op Boulette.

Cococinel

Lieveheersbeestje Cococinel wou tonen aan alle kijkers dat ecologie nuttig is. Hij kreeg hulp van Ben-oui en Ben-non in zijn strijd tegen roofdieren en vervuiling.

Lees ook het eerste deel van tekenfilmintro’s uit de jaren ’80 en ’90.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Throwback Thursday: tekenfilm-intro’s uit de jaren 80 en 90 #2
Sluiten