Jill
Jill Thuis 26 jul 2018

#throwbackthursday: deze dingen maakten de zomers in de jaren ’90 onvergetelijk

Of je nu met je ouders op een camping belandde of twee weken ging chillen in een all-inhotel met een heus waterpretpark, er zijn een paar dingen die je onlosmakelijk verbindt met de zomer in de jaren ’90. IJsjes als ontbijt, lunch en avondeten bijvoorbeeld. En ook zonder deze spulletjes was jouw zomer niet compleet. 

Waterschoentjes

Je ziet ze elke zomer weleens opnieuw opduiken aan de voeten van een stelletje hipsters, maar zo cool als in de jaren ’90 worden ze nooit meer. Boeien dat ze je eigenlijk blaren bezorgden, jij rockte deze schoenen elke zomer opnieuw. In elke mogelijke kleur. Wij willen een paar in maatje 38, bedankt!

zomer in de jaren '90

Spaakkralen (in alle kleuren)

Je ouders, je oma en je buren vonden het een vreselijk irritant geluid, maar zonder spaakkralen was je niet cool. Iedereen kon je van kilometers ver al aan horen komen, maar op het schoolplein was jij de koningin. En dat is wat telt, toch?

zomer in de jaren '90

Vriendschapsarmbandjes

Je kocht ze op reis of won ze op de kermis en gaf ze daarna aan je beste vriendin. Het liefst in afzichtelijk plastic, fluogeel of met wat bling-bling erop.

zomer in de jaren '90

Scoubidou

Elke vrije minuut zat je te knoeien met die dingen. Je maakte er armbandjes, sleutelhangers en andere ‘kunstzinnige’ objecten van en verplichtte je ouders daarna om ze aan hun autosleutels te hangen.

Hello! Corkscrew in pastel colors ? #boondoggle #rexlace #corkscrewstitch

A post shared by Jordan (@jordan.p.l) on

Tuinsproeiers

Ze waren dan misschien niet zo cool als die van de kinderen tegenwoordig (een dino of eenhoorn!), maar je was al blij dat je vader de tuinslang op het simpele sproeiertje aansloot. Entertainment van de bovenste plank tot de tuin een modderpoel geworden was, al je tenen onder de grassprieten zaten en je mama een woedeuitbarsting kreeg.

zomer in de jaren '90

IJslolly’s van limonade

Nadat de limonade-ijsjes één keer in je Happy Meal bij McDonald’s zaten, smeekte je je mama om een hele doos in te slaan. En dat deed ze. De hele zomer likte je van ijslolly’s – nu ja: bevroren limonade. Ze kostten nog geen vijftig cent, maar ze waren wel dé ijsjes van de zomer.

zomer in de jaren '90

Stuurslingers

Als er stuurslingers aan het stuur van je fiets hingen, voelde je je de koning(in) te rijk. Als je bij de onfortuinlijken hoorde die het met een slingervrij stuur moesten doen, vervloekte jij die sliertjes. Zo cool zijn ze toch echt niet? Toch? Toch?

zomer in de jaren '90

Zwembadnoedels

Op de camping in Spanje, tijdens de zwemles of in het meer, overal lagen deze gekleurde stokken. Je bleef ermee drijven en op de een of andere manier kon je er duizenden verschillende spelletjes mee verzinnen. Dat deed je natuurlijk niet, want je gebruikte ze in de eerste plaats om je broer mee op zijn hoofd te slaan.

zomer in de jaren '90

Duikringen

Dit was het spel voor echte waaghalzen, want niet iedereen durfde het aan om de felgekleurde ringetjes helemaal van de bodem van het zwembad op te duiken. Met je overdreven grote duikbril op je hoofd dook je helemaal naar beneden. Ook hier was je iedere zomer van de jaren ’90 uren zoet mee.

zomer in de jaren '90

Vangspel met klittenband

Ben je eigenlijk wel écht een nineties kid als je dit niet speelde op de dijk in een of andere Belgische badstad? Gevolgd door die ellendige bal die aan een draadje hing en waarmee je binnen een straal van één meter kon squashen.

zomer in de jaren '90

De buikschuifbaan

Op de heetste dagen van het jaar rolden je ouders dit geweldige stuk plastic uit in de achtertuin. Vervolgens ging de tuinslang aan en was de buikschuifbaan klaar voor gebruik. En als jij de enige sukkel was uit de klas die er geen kreeg, ging je gewoon met een zeil en bruine zeep aan de slag. Ha!

zomer in de jaren '90

Lees ook: DIY waterpret voor je kinderen

Reageer op artikel:
#throwbackthursday: deze dingen maakten de zomers in de jaren ’90 onvergetelijk
Sluiten