Jill
Jill Uit 11 jun 2019

8 manieren om een weekend thuis te laten voelen als een familievakantie

Je hoeft je echt niet naar verre oorden te begeven om een vakantiegevoel te creëren voor het hele gezin. Met deze tips kun je ook thuis een beetje vakantie houden.

1. Digitale detox

Het is even slikken, maar log toch maar even uit, leg de beeldschermen weg en maak eens echt tijd voor elkaar. De kinderen zullen vast even tegenstribbelen maar voordat je het weet zijn zij ook overtuigd.

Je brengt het weekend zo net door alsof jullie op vakantie zijn op een afgelegen plek zonder wifi. Wil je zeker weten dat de kinderen toch niet stiekem naar hun smartphone of tablet grijpen? Berg het dan desnoods allemaal ergens op achter slot en grendel, of schakel de wifi uit.

Ook hier geldt: oefening baart kunst. Door regelmatig een dag in het weekend te bestempelen tot beeldschermvrije dag, kunnen jullie weer gezellig bij elkaar komen.

2. Verander het interieur

Dit hoef je totaal niet groots aan te pakken, want het zit hem in de kleine dingen. Koop een aantal fleurige boeketten die je in mooie vazen zet, vervang de kussenslopen en matjes in huis door exemplaren in andere kleuren, hang eens wat andere kunstwerkjes op aan de muur, …

Je zult zien dat dit je huis een andere look-and-feel geeft. Natuurlijk is het dan niet meteen een vijfsterrenhotel in Frankrijk, maar het is wel jouw knusse stulpje met een mini update.

DIY: interieur

3. Eet exotisch

Kook zelf maaltijden van je favoriete vakantieland of ga voor gemak en bestel het gewoon. Beperk dit niet alleen tot het diner, maar kies ook voor een overheerlijk toetje, snacks en snoepjes die je ook graag eet op vakantie. Zei iemand sangria?

4. Draai de rollen om

Eten jullie standaard aan de eettafel? Dat is verantwoord maar kan ook een tikkeltje saai worden. Ga bijvoorbeeld eens voor een indoor picknick in de woonkamer. Of bouw de woonkamer om tot een fort waar jullie een nachtje slapen in plaats van in de slaapkamers. Het vergt wat creatief en meubels aan de kant schuiven, en ach wellicht na afloop ook wat stofzuigen, maar je krijgt er wel de grootste lol voor terug.

5. Kamperen aan huis

Heb je een achtertuin? Zet een tent op, geniet van het avondeten onder de sterrenhemel en kruip in jullie slaapzak als jullie moe worden. Een avontuur in eigen tuin? Dat kan Het leuke hieraan is dat het kan voelen als een compleet avontuur, terwijl jullie je met de kids nog lekker in de eigen comfortzone bevinden. Tegelijkertijd ben je van alle gemakken voorzien: de versnaperingen blijven heerlijk goed koel in de koelkast en je kunt heerlijk gebruik maken van je eigen wc en douche.

kamperen geweldig

6. Ibiza-waardig tuinfeest

Glow in the dark-voorwerpen en stickers, bellenblazers, house-muziek: hoppa je hebt je eigen hippe tuinfeest georganiseerd. Misschien nog wat lekker hapjes, drankjes voor jou en je partner, en frisdrank voor de kinderen. Houd samen met het hele gezin een wedstrijd wie zich het coolst kan kleden volgens het thema van jullie feestje.

7. Creëer je eigen filmfestival

Kies een thema: van stomme films tot romantische komedies en kinderfilms. Maak er een lekker lui weekend van waarin jullie praktisch niks anders doen dan films kijken. Zorg voor het ideale sfeertje met lekkere snacks en eventueel creatieve decoratie die past bij het filmthema.

8. Een DIY-wellnessweekend

Sla heerlijk wat gezichtsmaskertjes in; voor een paar euro heb je er al een paar gekocht. Steek wat geurkaasjes aan en geef je partner ‘s avonds een heerlijke massage als de kinderen op bed liggen. Daarna mag (lees: moet) hij jou uiteraard masseren.

Lees ook:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
8 manieren om een weekend thuis te laten voelen als een familievakantie
Sluiten