Elyne De Bruycker
Elyne De Bruycker Film 14 feb 2019

5 tijdloze familiefilms van vroeger (die nog steeds leuk zijn!)

Iedereen herinnert het zich wel: de tijd waarin je een videoband terug moest spoelen om de film opnieuw te kijken. Oh, de nostalgie … Sla de videobanden over en zet deze gouden familiefilms gewoon via je tv op.

‘Grease’ (1978)

Het meest nette meisje ooit ontmoet de meest gewilde bad boy van de school. Een cliché die het altijd goed doet op ‘t witte doek. Deze Amerikaanse filmmusical veroverde dan ook terecht vele tienerharten.

Van de hilarische opmerkingen van de karakters tot de legendarische roze leren jasjes en de badass-look van Sandy. Om nog maar te zwijgen over de sexy kuif van Danny Zuko. Deze tijdloze klassieker word je niet snel beu. De allerkleinsten vinden ‘m misschien iets minder leuk, maar jouw pubers zingen alle liedjes gegarandeerd in geen tijd mee. Greased lightning ohhh greased lightning.

‘Annie’ (1982)

We hebben allemaal medelijden gehad met de elfjarige Annie, vooral wanneer Miss Hanigan weer een stokje stak om haar en haar vriendjes dwars te zitten. Gelukkig was Sondy er nog, de hond die we allemaal wilden adopteren.

De pientere opmerkingen (en streken), de vrolijke liedjes, de samenhorigheid van de weeskindjes en het goede hart van de miljardair die Annie in huis neemt maken het verhaal helemaal goed. “It’s a hard knock life for us”, zal de komende dagen door je bovenkamer dreunen.

‘Matilda’ (1996)

Arme Matilda, wie had geen medelijden met haar? Tot Matilda haar buitengewone gaves laat zien. Zo goed rekenen … Dat wilden wij ook wel!

Stiekem waren we allemaal een beetje bang voor directrice Bullstronk en de stikkast (nachtmerries). Maar juf Engel maakte veel goed met haar liefdadigheidsacties. De band tussen Matilda en haar was er een om jaloers op te zijn. Net zoals het schattige strikje in Matilda’s haar.

‘The parent trap’ (1998)

De identieke tweelingzussen Annie en Hallie worden vlak na hun geboorte van elkaar gescheiden. Annie groeit op bij haar moeder in Londen en Hallie bij haar vader in Californië. Op het zomerkamp ontmoet de tweeling elkaar weer, wat leidt tot een spannend avontuur.

Wij werden in één klap fan van Lindsay Lohan. En wilden maar al te graag een tweelingzusje. De kans is groot dat jij je ouders dat jaar probeerde te overhalen om op zomerkamp te mogen.

‘Stuart Little’ (1999)

“Mamaaaa, ik wil een muis als huisdier!”, riepen alle kinderen nadat ze deze grappige familiefilm gekeken hadden. Iedereen was jaloers op George Little, de adoptiebroer van de pratende muis.

Hoewel George en zijn kat Snowbell niet bepaald blij zijn met de komst van Stuart Little, worden ze dikke maatjes en beleven ze de spannendste avonturen. Het leuke aan deze film is dat er grapjes in zitten voor jong en oud.

Meer over films

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
5 tijdloze familiefilms van vroeger (die nog steeds leuk zijn!)
Sluiten