Surinde
Surinde Uit 15 apr 2019

Acht tips voor een perfecte dag aan het strand met je kroost

Het is vakantie en het zonnetje schijnt, ook wel een perfecte dag om naar de zee te gaan. Zoals elke vakantie met je hele kroost vergt dit natuurlijk enige voorbereiding. Met deze acht tips ben je helemaal klaar voor een perfect dag aan het strand.

Schaduw

De beste manier om schaduw te krijgen op het strand is niet met een parasol, maar met een pop-up tent. Ga voor een versie met een venster, zodat de wind je tent kan verluchten.

Genoeg handdoeken

In een ideale wereld zou je maar twee handdoeken nodig hebben: één om je kind af te drogen en één om op te zitten als de grond vochtig of te warm is. Met twee handdoeken per persoon kom je niets te kort. Het lijkt misschien overdreven veel, maar better save than sorry.

Pak je koelbox correct in

Als je de koelbox inlaadt werk je het best in lagen. Natuurlijk wil je niet dat de koelbox stinkt naar tonijn of andere sterke geuren. Dit los je heel simpel op door een luchtverfrisser in de koelbox te plaatsen.

De juiste zonnecrème

Je kleine spruit beschermen van de zon is een van je prioriteiten. Als je kind jonger is dan zes maanden, kan je de zon over het algemeen beter vermijden. Voor oudere baby’s en peuters is een zonnecrème SPF 50+ ideaal; zorg er wel voor dat er geen parabenen in de crème zitten.

tips dag aan het strand

Koop een grote netzak

Plastic vliegtuigjes, schepjes en ander speelgoed werken als een magneet op zand. Als je liever niet de halve Belgische kust terug mee naar huis neemt, vervoer je al dat speelgoed het best in een netzak. Wanneer je naar de auto wandelt is het meeste zand er zo al automatisch tussenuit.

Wees voorbereid op beestjes

Op een zonnige dag zonder een zuchtje wind, weet je dat je last gaat hebben van beestjes. Bescherm je familie met behulp van een insectenspray. Ga voor een natuurlijke insectenspray op basis van citroen, munt en essentiële oliën, want deze bevatten minder tot geen schadelijke stoffen.

Draag laagjes

‘s Ochtends is het nog fris, in de middag wordt het lekker warm en aan het einde van de dag koelt het terug af. Het is een dagelijkse struggle die je makkelijk kunt oplossen door laagjes te dragen. Kleed je kinderen (en jezelf) in laagjes die je makkelijk aan en uit krijgt, zoals een T-shirt, een hoodie of trui met rits.

tips dag aan het strand

Lees ook:

Deze uitstapjes over geschiedenis vindt je kind gegarandeerd leuk

5 leuke kinderspelletjes voor in de auto (waar je niets voor nodig hebt)

10 leerrijke uitstappen met kinderen

 

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Fatherly

Reageer op artikel:
Acht tips voor een perfecte dag aan het strand met je kroost
Sluiten