Jill
Jill Body & beauty 2 okt 2018

7 tips voor een goede nachtrust in het derde trimester

Welkom bij de laatste loodjes van het derde trimester! Merk jij ook dat je na die energieboost in het tweede trimester nu slecht slaapt? Deze tips helpen je vast om een goede nachtrust te hebben.

1. Drink niet te veel voor het slapengaan

Tijdens je zwangerschap is het natuurlijk belangrijk dat je goed gehydrateerd blijft. Maar niemand moet je uitleggen dat je tijdens je zwangerschap vaker naar het toilet moet. Logisch, want dat kleine niet meer zo kleine lieverdje is zo groot geworden dat het voortdurend op je blaas duwt.

Drink daarom voldoende doorheen de dag, maar probeer drinken vlak voor het slapengaan te vermijden.

2. Wacht na het eten eventjes voordat je in bed gaat

Veel zwangere vrouwen hebben last van brandend maagzuur. Een erg vervelend zwangerschapskwaaltje dat in het derde trimester vaak het hardst doorkomt. Slapen met maagzuur? Dat is mission impossible.

Om dat maagzuur onder controle te houden blijf je het best nog minstens een half uur wakker rechtop zitten na je laatste maaltijd of snack. Stel dat dutje na het eten dus even uit.

Ook pittig en sterk gekruid eten laat je best even achterwegen.

3. Houd de slaapkamer koel

Rond deze fase in je zwangerschap is het normaal om bezweet wakker te worden, zelfs als het winter is. Fijn is natuurlijk anders en waarschijnlijk slaap je er ook een stuk minder lekker door. Je hoeft de airco echt niet meteen op de hoogste stand te zetten, maar het scheelt wel als je slaapkamer iets koeler is. Ope, een uur voor bedtijd het raam even, zodat er genoeg frisse lucht binnenkomt.

4. Gebruik een zwangerschapskussen

Een zwangerschapskussen geeft extra comfort. Zo worden je pijnlijke rug, vermoeide benen en die grote babybump extra ontlast. Die kussens verdienen simpelweg een ode.

5. Draag loszittende kleding

Je zult het vast wel gemerkt hebben: die sexy setjes bieden op dit moment niet het comfort waar je echt naar snakt. Kies voor een loszittende pyjama zodat je voldoende vrijheid hebt om zonder al te veel moeite te bewegen in je slaap. Let er ook op dat het gemaakt is van een luchtdoorlatende stof zoals katoen. Dat scheelt weer wat zweet.

6. Leg je smartphone weg

Het is erg verleidelijk om ‘s nachts in bed nog even alle sociale media te checken en van alles te googelen. ‘Hoe groot is de baby nu?’, ‘Hoe voelt de bevalling?’ Maar voordat je het weet ben je vier uur verder. Schakel alle schermpjes minstens een half uur voor bedtijd uit. Zo kom je echt aan je rust en ben je ontspannen genoeg om heerlijk in slaap te vallen.

7. Loop een blokje om

Even bewegen zorgt ervoor dat je je lekker kunt ontspannen. Bovendien vermindert een wandeling het pijnlijke gevoel in je benen en helpt het krampen voorkomen. Move it, mommy!

Reageer op artikel:
7 tips voor een goede nachtrust in het derde trimester
Sluiten