Jill
Jill Persoonlijk 17 jul 2019

Carrièretijgers opgelet: hier zijn tips om opslag te krijgen

Een extra centje is altijd welkom, zeker als je al een of meerdere mini-me’s hebt rondlopen. Meer werken? Nee bedankt. Meer betaald krijgen? Graag. Daarom geven we je tips om opslag te krijgen.

Tips om opslag te krijgen

Houd contact met je baas

Voor je nu vreest dat we je aanraden om een slijmjurk eerste klas te worden: haal maar gerust adem. Slijmen helpt echt niet, maar zorg wel dat je baas weet wie je bent en wat jouw functie is. Als je af en toe deelt wat je huidige projecten zijn, is hij meer betrokken met jou. De stap om jouw opslag te geven zal dan iets kleiner zijn voor je baas omdat hij of zij weet dat je inzet toont en waarde hebt voor het bedrijf.

Houd de dingen die jij bereikt hebt bij

Jij vindt dat je opslag verdient omdat je jezelf de meest geweldige werknemer ooit vindt. Helaas heeft je baas iets meer bewijs nodig en wil hij of zij graag weten waarom jij die extra bak geld verdient. Lijst daarom op welke dingen je tot hiertoe bereikt hebt. Dat kunnen persoonlijke dingen zijn, maar focus vooral op de dingen die ook een positieve impact op het bedrijf hebben gehad.

tijd voor een nieuwe job

Denk aan de toekomst van het bedrijf

Niet alleen de dingen die je in het verleden hebt gedaan tellen, maar ook jouw plan voor de toekomst is veel waard. Niets is zo fijn voor een baas dan te horen dat hij een werkneemster in huis heeft die net als hem een goede toekomst voor het bedrijf voor ogen heeft en zich daarvoor wil inzetten. Let wel op: beperk je tot jouw domein. Je kunt je baas beter niet het gevoel geven dat je hem het roer uit handen wil nemen.

Weet wat je wil

Voordat je met dit briljante plan naar je baas stapt, moet je eerst een plan van aanpak hebben. Je weet nu al waarom je die opslag verdient, maar weet je ook al wat je precies wil bereiken? Hoeveel opslag wil je? Wil je een percentage extra of een bepaald geldbedrag?

fases van een werkdag

Zoek een plan B

Hoe geniaal en uitgedacht dit plan ook is, de kans bestaat dat je de opslag niet krijgt. We willen geen Debbie Downer zijn, maar vaak weet je niet wat de financiële situatie van jouw bedrijf is. Soms wordt opslag geweigerd, omdat er simpelweg geen budget voor is, ook al ben jij de ster van de werkvloer. Denk na over wat je doet als geen opslag krijgt. Een plan B is geen overbodige luxe.

Lees ook: Ambitieuze dame? Dan is dit hét advies waar je op zat te wachten

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Carrièretijgers opgelet: hier zijn tips om opslag te krijgen
Sluiten