Jill
Jill Kids 30 aug 2019

3 tips om de vakantie mooi af te ronden en vol energie het schooljaar te starten

Om fris aan het nieuwe schooljaar te beginnen, helpt het om de vakantie mooi af te ronden. Daarbij komen verschillende dingen kijken.

Neem afscheid van de vakantie

Verzin een activiteit of creëer een moment dat het einde van de vakantie inluidt. Bak bijvoorbeeld samen pannenkoeken op de laatste dag van de vakantie of trek een laatste keer naar een pretpark.

Blik die dag ook terug op de vakantie. Neem je kind apart op een rustig moment om wat te praten over de vakantie. Wat vond hij/zij het leukst? Neem er eventueel foto’s bij om alle herinneringen even opnieuw te herbeleven.

Praat over het nieuwe schooljaar

Heeft je kind zin om weer naar school te gaan? Zijn er ook dingen waar het tegenop ziet? Als je er even over praat kan je kind eventuele zorgen uitspreken zodat die wat minder groot worden. Bovendien kun jij alvast inschatten waar de komende maanden de moeilijkheden van je kind zullen liggen zodat ook jij je kunt voorbereiden.

Vraag ook naar positieve dingen. Waar kijkt je kind naar uit? Wat wil het dit jaar leren? Waar zou het nog beter in willen worden?

Shop

Om alvast in de schoolsfeer te komen, kun je met je kind iets gaan kopen dat hij/zij op school kan gebruiken. Denk daarbij niet aal saaie dingen als leerboeken, maar aan iets leuks zoals een nieuwe rugzak, een toffe pen, een kleurrijke sleutelhanger, … Zo krijgt je kind alvast iets meer zin in school.

Een leuke nieuwe outfit kan ook een goede motivator zijn om die eerste dag met volle energie aan te grijpen.

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
3 tips om de vakantie mooi af te ronden en vol energie het schooljaar te starten
Sluiten