Jill
Jill Kids 30 mei 2018

De nieuwste trend voor babynamen: Marvel

Nieuwe films en series met superhelden springen als paddestoelen uit de grond. De ene vindt dat afschuwelijk, de ander is er zo gek op dat hij zijn baby naar Marvel-personages vernoemt.

Marvel

Marvel is een Amerikaanse uitgever van stripverhalen over superhelden, waaronder Spiderman, Iron-man, Thor, Wolverine, … Dit voorjaar kun je twee films van hen in de bioscoop zien: ‘Avengers: Infinity War’ en ‘Deadpool 2’. De populariteit van het merk piekt en dat merk je ook in de babywereld.

Marvel-babynamen

Als maar vaker krijgen baby’s een naam van een superheld. Zo werden er in Amerika in 2017 5,833 baby’s met de naam Parker geboren. Weet jij hoe Spiderman in het echt heet? Juist ja: Peter Parker.

Ook de vuilgebekte, immersarcastische Deadpool (aka Wade Wilson) heeft invloed op de Amerikaanse mama’s (of zijn het de papa’s?): 899 baby’s kregen de naam Wade.

We horen je al denken: oké, maar Parker en Wade waren toch al klassieke Amerikaanse namen vóór de hele Marvel-hype? Inderdaad. Maar dat kun je niet zeggen van de naam Loki. De trickstergod die Thor voortdurend het vuur aan de schenen legt kreeg er in 2017 maar liefst 96 naamgenoten bij in Amerika.

Nog zo’n minder traditionele namen zijn Valkyrie die haar naam nu deelt met 63 baby’s en Hawkeye die 6 koppels inspireerde.

Wij vragen ons vooral af of de kinderen die Thor werden genoemd even goed kunnen dansen als Chris Hemsworth.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
De nieuwste trend voor babynamen: Marvel
Sluiten