Moeder Natuur overheerst in de trends voor babykamers in 2019

Thuis

Een van de leukste activiteiten voor veel aanstaande mama’s is de inrichting van de babykamer. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn de leukste trends voor babykamers in 2019.

De afgelopen jaren werd de natuur maar al te graag in huis gehaald. Dat is meteen ook de overkoepelende interieurtrend in 2019. Aangepast aan de babykamer ziet dat er als volgt uit.

Rieten accessoires

Als het om natuurlijke accessoires gaat, is riet helemaal hot and happening in 2019. De babykamer krijgt hierdoor meteen een aardse, warme look. Denk daarbij aan een rieten stoel, een rieten lamp of misschien zelfs een rieten wieg. Op die manier heeft je baby als peuter meteen een leuke structuur om te ontdekken met zijn kleine vingertjes.

Planten

Planten brengen niet alleen wat kleur in je interieur, ze geven je ook meteen een gevoel van huiselijkheid. Vooral een botanische-tuin-thema is helemaal in dit jaar. Ga voor echte planten, schilderijen met vlinders en kleurrijke bloemen op of hang enkele gedroogde planten in een kader aan de muur.

Wil je weten welke planten niet schadelijk zijn voor je kindje? Dit zijn de 10 beste planten voor in de babykamer. 

Okergeel en donkerblauw

Deze vrolijke kleuren zie je niet alleen terug in de trends voor kleding, maar ook in tijdschriften voor interieurs. Het fijne aan deze kleuren is dat ze zowel leuk zijn voor een jongens- als meisjeskamer. Vind je donkerblauw iets te intens voor een babykamer of okergeel juist te fel? Kies dan voor enkele accessoires in de vorm van een dekentje of knuffel zodat de kamer sereen blijft.

Dieren zijn hip

Warme tinten, leuke texturen, planten, … Wat vind je nog meer in de natuur? Juist ja, dieren! En geef maar toe dat je kind wel enkele leuke, vriendelijke gezichten in zijn of haar kamertje verdiend, want hij of zij zal er heel wat uurtjes doorbrengen, al rondkijkend naar alles om zich heen.

Met deze trend kun je trouwens alle kanten op. Of je nu een jungle thema aanhoudt, de babykamer voorziet van boerderijdieren of er een sprookjesachtig bos van maakt: alles is mogelijk. Je kunt je zelfs laten inspireren door bekende tekenfiguren, zoals Bambi, Nijntje of Woezel en Pip.

Op zoek naar enkele toffe posters? Wij zochten (en vonden) 15 gratis exemplaren voor de kinderkamer.

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!