Jill
Jill Thuis 19 sep 2019

Zo maak je je tuin nog leuker voor je kinderen

Je hoeft echt geen grote achtertuin te hebben voor eindeloos speelplezier. Dankzij deze makkelijke en goedkope ideeën tover jij je achtertuin om tot een waar speelparadijs.

Krijtbord

Kinderen worden wild van een groot schoolbord. Maak je eigen buitenkrijtbord op een groot stuk multiplex. Koop krijtbordverf en breng twee lagen aan. Als het eenmaal is gedroogd, hang je het krijtbord op kinderhoogte onder een overdekt stukje in de tuin. Succes gegarandeerd.

Moestuin

Je hebt echt geen grote gazon nodig om een moestuin te maken. Koop een grote en diepe bak en vul die met aarde. Ga vooral voor makkelijke en lekkere plantjes zoals tomaatjes, aardbeien en radijsjes.

Boomstammenpad

Maak een boomstammenpad om jouw kinderen uit te dagen. Een pad van boomstammen op verschillende hoogtes is leuk voor jong en oud. Vraag een tuinaanlegger of zoek online naar boomstammen van verschillende hoogtes.

Je kunt ook een grotere boomstam kopen en hem zelf in stukken zagen. Plaats de stammetjes ver genoeg uit elkaar zodat je kinderen elke stap zorgvuldig moeten zetten. Zorg dat de boomstammen goed vastzitten in de aarde om ongelukken te voorkomen.

Een berg aarde en pvc-buizen

Wat kun je met een berg aarde en een paar buizen? Tunnels maken! Koop grote pvc-buizen en steek ze schuin in de hoop aarde. Zorg ervoor dat de buizen wijd genoeg zijn voor de lievelingsvrachtwagens en auto’s van je kinderen.

Buitenspeelkeuken

Bouw een oude kast, plank of boekenkast om tot een buitenspeelkeuken. Perfect voor het maken van moddertaarten, zandkoekjes, plantenmuffins en andere lekkere dingen uit de natuur.

Ga tweedehands winkels af om de keuken goedkoop uit te rusten met kopjes, schalen, potten en pannen, bestek, maatbekers en meer.

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
Zo maak je je tuin nog leuker voor je kinderen
Sluiten