Paulien
Paulien Kids 20 jan 2020

9 dingen die je perfect tweedehands kan kopen voor je pasgeboren baby

Baby’s groeien ontzettend snel en daarom zijn er veel babyspulletjes die je maar een paar maanden nodig hebt. Op tweedehandssites vind je een heleboel van die koopjes. Goed voor je portemonnee en goed voor het milieu. Hier is een lijstje van alle spullen die je perfect tweedehands kan kopen voor je kleine spruit.

1. Het babybed

Zelfs al wordt een babybed veel gebruikt, meestal is het zo goed als onbeschadigd. Let er wel op dat het bed voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Dat merk je door de vermelding EN716.

Je koopt het best wel een nieuwe matras voor het babybed. Een tweedehands exemplaar is niet zo hygiënisch en kan al wat ingedeukt zijn, wat niet goed is voor de groei en nachtrust van je baby.

2. Luierkussen

Zo’n kussen kan je perfect schoonmaken met antibacterieel middel én je kan er makkelijk een nieuwe hoes over doen.

3. Een badje of een Tummy Tub

Het kan dat je de baby vooral zal baden in de lavabo, maar een badje of een Tummy Tub (een soort emmer waar je baby in kan zitten) kunnen wel van pas komen. Niet elke baby houdt van de Tummy Tub en gezien de grootte kunnen ze het echt maar een paar maanden gebruiken. Lenen of hergebruiken is dus de boodschap.

Wat betreft het badje: het is wel erg veel water voor zo’n kleine baby en het is niet noodzakelijk. Een wasmand (zonder gaatjes natuurlijk) is ook een perfecte optie!

4. Wipstoel

Deze koop je zeker tweedehands. Niet alle baby’s zitten even graag in een wipstoel of een schommel dus die eindigen vaak ongebruikt op een tweedehandssite. Even wachten met het kopen van dit meubeltje kan dus zeker geen kwaad.

5. Een babygym

Een babygym is geweldig voor je baby. Hij kan er naar grijpen en uren naar staren. Tot hij er te groot voor wordt natuurlijk, en dat gebeurt al vrij snel. Koop dit leuke speelgoed dus zeker tweedehands en spaar je euro’s voor iets anders.

6. Kleren

Zelf vond je het waarschijnlijk verschrikkelijk dat je vroeger altijd de kleren van je zusje of nichtje moest dragen, maar nu snap je perfect waarom. Een kind groeit als kool en elke paar maanden een nieuwe kleerkast kopen kost onnoemelijk veel geld. Kijk dus zeker ook altijd even op tweedehandssites als je kleintje weer bijna uit zijn broek scheurt. Pas wel op dat je niet te veel op de groei koopt. Elk kind ontwikkelt anders en je weet niet of je kind de volgende zomer al in dat leuke topje zal passen.

7. Buggy of babydrager

Ook bij de aankoop van een buggy of babydrager kan je enorm veel kosten uitsparen. Controleer natuurlijk altijd goed of hij nog niet beschadigd is en of het alle gadgets heeft die jij wil, zoals bijvoorbeeld een regenhoes.

8. Reiswieg

De reiswieg is vrijwel onmisbaar voor elke jonge ouder. Je kleintje snel van hier naar daar dragen wordt een stuk makkelijker met dit hebbeding. Maar je gebruikt het waarschijnlijk maar een paar maanden, want na de eerste maanden past je kleintje er gewoonweg niet meer in. Kijk daarom dus online of je niets goedkopers vindt. Je kan ook een buggy zoeken met een afneembare maxi-cosi. Twee vliegen in één klap!

9. Babyfoon

Het is natuurlijk verleidelijk om het nieuwste van het nieuwste te willen als je shopt voor een babyfoon, maar eigenlijk doen die simpele babyfoons het nog heel goed. Geef dus geen 100 euro uit aan een babyfoon met camera, maar kijk even op een tweedehandswebsite.

Ook interessant:

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Reageer op artikel:
9 dingen die je perfect tweedehands kan kopen voor je pasgeboren baby
Sluiten