Jill
Jill Body & beauty 18 mrt 2019

Deze tweet over frustrerende jeansmaten gaat (helemaal terecht) viral

Ooit al meegemaakt dat je een broek in je normale maat naar het pashokje meeneemt, maar dat die plots niet lijkt te passen? Het angstzweet dat je bent bijgekomen breekt uit. Adem maar weer rustig in en uit, want blijkbaar ligt dat meestal niet aan jou, maar aan het merk dat je draagt.

Tweet over jeansmaten

Chloe uit Schotland begreep er – net als wij – helemaal niets van. Het overkwam haar vaak dat een jeans in haar maat plots niet leek te passen. Ze ging op onderzoek uit en legde al haar jeans op elkaar. Iedere broek is een maatje 40, maar wat blijkt? Wel, kijk maar gewoon even op de foto.

Chloë slaat de nagel op de kop: “Als je je ooit hebt afgevraagd waarom vrouwen zo gefrustreerd zijn door kledingmaten – iedere jeans op de foto is een maatje 40.”

“Weet je wat nog grappiger is? De onderste jeans past me perfect terwijl de tweede broek van bovenaf te smal is. Hoe kan dat zelfs als de jeans bovenaan groter is?” plaatste Chloe op Twitter. 

De broeken (van boven naar beneden) zijn van New Look, Pull & Bear, Bershka, George, Matalan, Bershka en New Look. De broeken zijn duidelijk niet allemaal even groot, maar beweren toch allemaal maat 40 te zijn. Wat Chloe helemaal apart vindt, is dat er zelfs verschil zit in jeans van dezelfde winkel. Dat maakt het bijna onmogelijk om jouw favoriete jeans online te bestellen, omdat de maten zo inconsistent zijn.

Lees ook: Beste designer, er zijn ook vrouwen met borsten en billen

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Deze tweet over frustrerende jeansmaten gaat (helemaal terecht) viral
Sluiten