Jill
Jill Thuis 18 jun 2018

5 types mannen die voetbal kijken

Het WK is afgetrapt en dus staat jouw tv (zeg maar: de tv van je man) de komende weken standaard op een voetbalzender. Dan komen er vast heel wat frustraties boven. Waarom? Omdat jouw partner vast een van deze types mannen is.

Types mannen die voetbal kijken

1. De betweter

De betweter weet precies wat er op het veld gebeurt, wie waar loopt en ziet ook telkens of die gele kaart nu juist wel of niet verdiend was.

Loopt het goed? Dan legt hij tot in de kleinste details uit dat dat komt doordat die ene middenvelder meer vooraan speelt.

Staat zijn team achter? Dan roept hij met veel plezier tegen de coach (lees: de tv) welke wissels hij nu precies moet doorvoeren en hoe ze tactisch anders moeten spelen. Dat allemaal uit liefdadigheid.

2. De ‘ik doe gewoon even mijn ogen dicht’-man

Dit type man vliegt al voor de wedstrijd afgetrapt is in de pintjes. Geen probleem, zolang er rondom hem maar genoeg ambiance is.

Maar zodra de bal rolt en zijn omgeving rustiger wordt, krijgt hij het moeilijk. Even de ogen sluiten, héél even maar. En hop, die is begonnen aan zijn siësta.

3. De ware supporter

Deze man steunt zijn team door dik en dun. Moet zijn favoriete voetbalploeg om 16 uur voetballen? Dan staat hij ‘s ochtends vroeger op om naar het werk te gaan, zodat hij ‘s avonds op tijd thuis is.

Hij kent de ploeg als zijn eigen broekzak, inclusief bankzitters. En de speler die net geblesseerd uitviel voor de aftrap van het toernooi. En de speler die die legendarische bal binnen trapte tegen Spanje in 1986. En de speler die bij de beloftenploeg de pannen van het dak speelt.

4. De ‘speelde die niet bij die club?’-fan

In tegenstelling tot de ware supporter, is dit type minder op de hoogte van het reilen en zeilen van de voetballers. Gedurende een maand kan ‘ie zich ertoe aanzetten om voetbal te kijken (omdat al zijn mannelijke vrienden en collega’s dat doen), maar doorheen het jaar kan het hem bitterweinig schelen.

Dat geeft hij (uiteraard) nooit toe. Om indruk te maken komt hij voortdurend met feitjes waar al dan niet een kern van waarheid in zit.

‘Hij speelde toch echt beter toen hij nog voor Barcelona voetbalde.’

‘Maar die heeft toch nooit voor Barcelona gesjot?’

5. De landverrader

De landverrader. Ook wel de successupporter.

Bij aanvang van het toernooi staat hij als geen ander achter zijn nationale ploeg. Dit keer gaat het echt lukken, want het is de gouden generatie!

Totdat die gouden generatie tegenover een groot voetballand komt te staan. ‘Argentinië? Ja, daar winnen ze toch niet tegen. Die hebben Messi!’

Wanneer zijn ploeg uit het toernooi ligt, is dat overigens geen reden om verdrietig te zijn voor de landverrader. Want zijn nieuw favoriete ploeg, die doet wel nog mee!

Reageer op artikel:
5 types mannen die voetbal kijken
Sluiten