Jill
Jill Uit 6 mei 2018

De leukste vakantiebestemmingen met een peuter – deel 2

Nu de temperaturen stijgen, kunnen wij écht niet meer wachten op de zomer. Op reis met je peuter? Famme weet raad. Deze vakantiebestemmingen in Europa zijn peuter-proof.

1. München, Duitsland

Familievriendelijke biertuinen, een kasteel dat recht uit een Disneyfilm lijkt te komen en een enorm centraal park om in te spelen en bootje te varen. München heeft meer familie-activiteiten te bieden dan je dacht.

2. Eolische Eilanden, Italië

Een uurtje met de boot van Sicilië liggen enkele schattige eilandjes. Je peuter zal de bootreis geweldig vinden en in de stadjes op de Eolische eilanden zelf voel je je snel thuis.

De kleine strandjes met rustige golven zijn ideaal voor je kleine zwemmer om wat vertrouwen en ervaring op te doen. Bovendien vind je er de rust en stilte die jouw gezin nodig had.

3. Faro, Portugal

Lissabon en Porto zijn de moeite waard, maar wij richten de spotlight even op Faro, een Portugees kuststadje met een rijke geschiedenis.

Laden jouw batterij het best op in het zonnetje?  Dat kan op het strand van Faro. Kuier gezellig door de haven en kijk naar de (veel te dure) boten. Daarna kan je genieten van een uitgebreide lunch in een van de leuke en vooral peutervriendelijke restaurantjes.

Bovendien vind je in Faro het Zoomarine-park waar je kroost zich kan uitleven op achtbanen. Er is ook een apart zwembadgedeelte met ondiepe baden en kleine attracties voor jonge kinderen.

4. Ljubljana, Slovenië

Moeilijke naam en misschien niet de bekendste vakantiebestemming in Europa. Toch zal deze prachtige stad je verrassen.

Het centrum is lekker hip en jong. Je bent de ene bezienswaardigheid nog maar net gepasseerd of er torent alweer een ander standbeeld of fonteintje op. Om nog maar te zwijgen van de prachtige, authentieke architectuur.

Een tour over de rivier is een echte aanrader, maar ook een tripje naar het kasteel van Ljubljana mag je niet overslaan. Met de zogenaamde Family Guide neemt een educatieve draak jullie mee op tour en leren jullie alle geheimen van het kasteel.

Ljubljana telt daarnaast veel waterparken voor jonge kinderen en een park waar je lekker kunt chillen.

5. Aix-en-Provence, Frankrijk

Huur jij graag een huisje of appartement, omdat je ervan houdt even te leven zoals de locals? Dan is Aix-en-Provence de plek voor jou.

Het stadscentrum leeft en heeft veel kindvriendelijke cafeetjes, waar je heerlijk mensen kunt kijken. Bovendien vind je er heel wat picknickvriendelijke parkjes.

Een dagje strand is ook geen enkel probleem, want de zee ligt op veertig minuten met de auto rijden.

6. Helsinki, Finland

Finland heeft veel te bieden. In Helsinki kun je rustig wandelen, heb je ontzettend veel cafeetjes en restaurantjes, en vind je prachtige stadsparken.

Bovendien ligt de hoofdstad van Finland aan het water. Een rondvaart is dan ook aan te raden.

Iets wat in ieder geval op de bucketlist van je peuter staat (ook al weet hij dat zelf nog niet) is een tripje naar Linnanmäki, net buiten het centrum. Dit is een pretpark met allerlei attracties, restaurantjes en winkeltjes.

Staat jouw ideale oord er niet tussen? Wie weet staat dat wél in deel 1 van onze peuter-proof vakantiebestemmingen.

Reageer op artikel:
De leukste vakantiebestemmingen met een peuter – deel 2
Sluiten