Valerie
Valerie Kids 1 aug 2018

Leuke varianten op klassiek doopsuiker

In de laatste weken van je zwangerschap kijk je ongeduldig uit naar de komst van je kleintje. Wil je jezelf toch nuttig bezig houden? Knutsel dan het geschenkje voor bij de doop zelf in elkaar. Wij hebben alvast enkele leuke varianten op de klassieke doopsuiker voor je verzameld. 

1. Flesje zeep

Een originele variant op doopsuiker is een flesje zeep. Je vindt een heleboel mooie zeepdispensers online; die bestel je het best al ruime tijd op voorhand. Ontwerp zelf een etiket of sticker om op het flesje te kleven. Kies een lekker geurende zeep om de flesjes mee te vullen. Zo’n klein flesje zeep is niet alleen mooi, maar ook praktisch. Jaren later zal je ze nog terugvinden in het kleinste kamertje bij je vrienden en familie. Deze set-up komt van Studio Blanche, inclusief kaartje van Elle et moi.

 

originele doopsuiker2. Gegraveerde potloden

Nog een heel praktische variant op de klassieke suikerbonen zijn gegraveerde potloden. Voorzie voor de kinderen een doosje met enkele gekleurde potloden. De volwassenen krijgen een grijs potlood met de naam van je baby in gegraveerd.

3. Vetplanten

Vetplanten zijn cool, iedereen houdt van vetplanten! Vetplanten geven als doop-aandenken heeft als voordeel dat:

  1. ze niet kapot te krijgen zijn,
  2. ze nog heel lang bij je vrienden uitgestald zullen staan.

Koop een leuk bloempotje waarop je de naam van je baby plaatst. Je kan ook een stokje met naamkaartje in de aarde prikken zoals bij onderstaand voorbeeld van Studio Blanche.

originele doopsuiker

4. Potje zoet

Ook heel leuk om te ontvangen: een potje confituur of honing. Koop enkele miniatuurpotjes en vul ze op met honing, confituur, stroop, advocaat, … Vervolgens kan je aan het potje nog een zakje thee hangen. Zelf geen fan van honing? Wat dacht je van kleine potjes granola als doopsuiker?

5. Superfoods

Hippe mama’s geven geen suikerbonen, maar kiezen voor een gezond alternatief zoals superfoods. Denk aan amandelnoten, hazelnoten, gojibessen (als het dan toch wat meer mag kosten). Een bonte mengeling verschillende superfoods zorgt voor een vrolijk kleurenpalet!

View this post on Instagram

Free bird. ?? Één van onze vele totaalpakketten die doordacht zijn samengesteld en alles omvatten wat je nodig hebt om je ‘little one’ aan de wereld voor te stellen. #onzo #doopsuiker

A post shared by ONZO ⋅ Doopsuiker (@onzo.be) on

6. Drank

Eentje waar ook de vrienden van de papa blij met zijn: drank! Je kunt kiezen voor sterkedrank zoals jenever, maar ook bier of wijn misstaan niet als doopsuiker. Je hebt tenslotte wat te vieren! Dit leuke kaartje komt van Elle et moi, de flesjes zijn van Studio Blanche.

originele doopsuiker

 

Extra tip:

Je kan perfect verschillende dingen met elkaar mixen. Kies enkele leuke varianten op klassieke doopsuiker, bepaal op voorhand een kleurenpalet dat bij het geboortekaartje past. En denk ook na over hoe je de doopsuiker zult presenteren.

Lees ook: 20 vragen die elke vrouw op Google opzoekt wanneer ze zwanger is

Reageer op artikel:
Leuke varianten op klassiek doopsuiker
Sluiten