Surinde
Surinde Persoonlijk 15 mei 2019

Ben jij klaar om verder te gaan met je leven na je scheiding?

Scheiden van je partner is nooit makkelijk, zeker als je elkaar nog elke week moet zien. Maar op een bepaald moment moet je verder met je leven. De vraag hier is hoe doe je dit nu precies?

Verder gaan met je leven

Wees niet te streng voor jezelf

Pas gescheiden en alleenstaande moeders en vaders mogen gerust een beetje vriendelijker voor zichzelf zijn en wat minder structuur hebben in hun leven. Je moet er alleen op letten dat je een ouder blijft en geen speelkameraadje wordt.

Organiseer je kasten niet als je daar geen zin in hebt, de badkamer hoeft echt niet altijd brandschoon te zijn en die strijk kan nog wel even wachten. Ga eerder voor een voedzame maaltijd, de slaapplanning voor je kinderen maken en maak voorbereidingen wat betreft ophalen en afzetten van je kroost bij de talloze hobby’s, scholen en feestjes. Het zal voor een tijdje overweldigend zijn, maar uiteindelijk zal deze chaos verdwijnen.

Blijf optimistisch

Kinderen groeien prima op zolang hun ouders van hen houden. Ze voelen het aan wanneer er om hen wordt gegeven, ook al is het niet van twee ouders tegelijkertijd.

Daten

De afwas is gedaan, de kinderen slapen en al het speelgoed is opgeruimd. Zou het nu niet zalig zijn om in bed op te krullen naast een goede… partner? Hoe geweldig het ook is om ouder te zijn, soms is een volwassen playdate op zijn plaats. Maar een goede partner vinden voelt soms aan als het beklimmen van de Mount Everest. Kan je nog wat tips gebruiken, je vindt ze hier.

Meer tips voor single moeders?

Ode aan de single ouder die alle petten draagt

13 dingen die single dertigers niet meer kunnen aanhoren

The Ex Files: hoe houd je de relatie goed met je ex voor de kinderen?

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Ben jij klaar om verder te gaan met je leven na je scheiding?
Sluiten