Jill
Jill Kids 15 jan 2018

Kun jij het verdrinkende meisje spotten, nog voor de redder het doet?

Je moet er niet aan denken dat je kind verdrinkt. Een ongeluk is snel gebeurd, dus moet je voortdurend alert zijn. Spot jij het verdrinkende meisje in dit filmpje snel genoeg?

Met je kind naar het zwembad gaan: echt relaxen is dat niet – zélfs wanneer je normaal gezien een ontspannen moeder bent; eentje die zich niet snel druk maakt. Als er iets is waar je als moeder bang voor bent, is het water. Kinderen houden er meestal van, ze voelen zich er thuis. Samen ravotten, heerlijk! Maar voor je het weet duwen ze elkaar net iets te lang onder water. En als het een beetje druk is in het zwembad, verlies je je kinderen zó uit het oog. Zelfs als ze kunnen ze zwemmen en een zwemdiploma hebben behaald kan het misgaan.

Een badmeester draagt met andere woorden een enorme verantwoordelijkheid -probeer maar eens honderd kinderen in de gaten te houden. Geen makkelijke opdracht, zoals deze video bewijst. Een jong meisje gaat kopje onder. Kan jij haar spotten?

Zo snel kan het dus gaan. Er zwemmen tien volwassenen om het verdrinkende meisje heen, maar niemand heeft door wat er aan de hand is. Op YouTube zegt de redder: “Ik heb met dit driejarige meisje zelfs moeten zoeken naar haar ouders. Zij waren helemaal niet in de buurt en hadden dus geen idee dat ze weg was. Ik doe dit werk al achttien jaar en het verbaast me nog altijd hoe slecht ouders soms op hun kinderen letten.”

In dit geval is het verdrinkende meisje gered. Maar zelfs al ben je een voorzichtige ouder, dan nog kan het zo gebeurd zijn. Bereid je daarom goed voor wanneer jullie richting zwembad trekken. Een goed startpunt voor die voorbereiding? Wij somden al 9 fouten op die je kan maken. Check ze even. Het kan nooit kwaad.

Dit zijn 9 fouten die zelfs de voorzichtigste ouders maken in het zwembad. >

Reageer op artikel:
Kun jij het verdrinkende meisje spotten, nog voor de redder het doet?
Sluiten