Jill
Jill Body & beauty 3 feb 2019

7 dingen waar je haar óók vettig van wordt – en dit doe je eraan

“Je haar niet te vaak wassen, want dan wordt het sneller vettig.” Dat weet je intussen al wel. Maar wist je ook dat deze zeven handelingen weleens vettig haar veroorzaken?

1. Je raakt je haar simpelweg te vaak aan

Vaak doe je het onbewust, waardoor het ook moeilijk is om af te leren. Je handen lijken misschien schoon en droog, maar op je vingertoppen zit een olielaagje dat je op deze manier in je haar verspreidt. Enige uitzondering: laat je lief gerust met je haar spelen – dat voelt gewoon té leuk.

vettig haar

2. Je wast je haar te vaak

Je mag je haar niet te vaak wassen want daar wordt het sneller vettig van, maar je moet het wel wassen omdat het vettig ís: dat noemt men een vicieuze cirkel. Toch is het een goed plan om je wasbeurt om de zoveel tijd een dagje uit te stellen, zodat je hoofdhuid kan herstellen. Vind je dat moeilijk? Maak een knot of vlecht en je komt dat extra dagje prima door. Of gebruik een keertje droogshampoo.

3. Je gebruikt te veel conditioner

Als je je conditioner niet goed uitwast, krijg je een vettige look. Misschien is je conditioner zelfs niet goed voor je haar. Gebruik daarom slechts een beetje in je haarpunten en houd de conditioner zo ver mogelijk weg van je hoofdhuid.

4. Je borstelt je haar te vaak

Je haar borstelen stimuleert de productie van olie op je hoofdhuid. In eerste instantie ziet je haar er mooi en glanzend uit. Maar als je je haar te vaak kamt, wordt het juist olie-achtig waardoor het er vet uitziet.

vettig haar

5. Je kam zit vol met haar, of is niet proper

Ook het haar dat op je kam is blijven zitten, is vettig en dat wordt heel makkelijk doorgegeven op je hoofdhaar. Haal je dode haar er gewoon uit, dat bespaart je veel wasbeurten en tijd. Daarnaast is het belangrijk om na elke kambeurt je borstel even schoon te maken, bijvoorbeeld met een handdoek die je toch al bij de was wilde gooien.

6. Je gebruikt verkeerde haarproducten

Sommige producten zijn nu eenmaal niet geschikt voor jouw haar. Ga eens op zoek naar nieuwe producten en blijf weg van producten die je ‘glanzend haar’ beloven. Die bevatten vaak extra olie en zijn eerder geschikt voor droog haar.

7. Easy on the dry shampoo, girlfriend!

Als je snel vettige lokken hebt, is droogshampoo vast je beste vriend. Toch kan droogshampoo je hoofdhuid en lokken ‘verstoppen’ wanneer je het te vaak gebruikt. ‘Ontstop’ je haren dus ook een paar keer per maand met een reinigende shampoo voor de hoofdhuid, dan kun je er weer tegenaan.

vettig haar

Lees ook: Wedden dat je je conditioner al je hele leven fout gebruikt

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
7 dingen waar je haar óók vettig van wordt – en dit doe je eraan
Sluiten