Jill
Jill Culinair 11 apr 2019

Nostalgie ten top met deze victoria-spongecake op grootmoeders wijze

De Victoria sponge-cake is een Britse delicatesse die bestaat uit 3 lagen: de onderste en de bovenste laag bestaan uit de cake, of de ‘sponge’ en in het midden vind je een crème gemaakt van volle room en confituur. Een echte taart van de bomma dus!

Ingrediënten

Voor de cake

  • 200 gram basterdsuiker
  • 200 gram ongezouten boter + extra voor invetten
  • 200 gram zelfrijzende bloem + extra voor bestuiven
  • 4 eieren
  • 1 koffielepel vanille-extract
  • Bloemsuiker als afwerking

Voor de crème:

  • 250 ml volle room
  • 6 eetlepels frambozenconfituur

Zo maak je Victoria sponge-cake op grootmoeders wijze

  1. Verwarm de oven op 190°C.
  2. Beboter een springvorm en bestuif hem met bloem.
  3. Smelt de boter en meng die samen met de basterdsuiker en het vanille-extract in een kom tot een crèmerige massa. Voeg een voor een de eieren toe en klop de bloem erbij.
  4. Zet de cake in de oven voor 20 minuten. Haal de sponge daarna uit de oven en laat nog 5 minuten afkoelen op een ijzeren plaat. Verwijder de springvorm nog niet.
  5. Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen.
  6. Voor de crème klop je de room op tot een dikke massa.
  7. Wanneer de cake volledig is afgekoeld, snijd je die horizontaal door midden. Leg de bovenste helft opzij.
  8. Op de onderste helft van de cake smeer je de confituur en daarna de opgeklopte room.
  9. Leg de bovenste cake er weer op en werk af met bloemsuiker.

Smakelijk!

We hebben nu ook een wekelijkse nieuwsbrief!

Reageer op artikel:
Nostalgie ten top met deze victoria-spongecake op grootmoeders wijze
Sluiten